Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 9 mei 2007

Málaga is de 50ste bestemming van Lufthansa vanuit Düsseldorf

Nieuwe non-stopverbinding vanaf 99 euro - zesde Spaanse bestemming

Lufthansa breidt zijn vluchtenaanbod vanuit Düsseldorf verder uit: van medio juni tot begin september 2007 zullen vier keer per week vluchten vertrekken vanuit de hoofdstad van Noord-Rijn-Westfalen naar Málaga, de Andalusische stad in het zuiden van Spanje, die daarmee de 50ste non-stopbestemming wordt. Hierdoor breidt de luchtvaartmaatschappij ook haar programma voor Spanje aanzienlijk uit, tot ruim 50 vluchten per week (vorig jaar: 37 vluchten) die nu zes Iberische bestemmingen aandoen: Barcelona, Bilbao, Madrid, Málaga, Palma de Mallorca en Valencia. Afgelopen maart nog startte Lufthansa met vluchten naar Valencia en breidde het zijn vluchten naar het vakantie-eiland Palma de Mallorca en naar Madrid uit.

Lufthansa zal de nieuwe vlucht naar Málaga ook aanbieden tegen de betterFly-prijs van 99 euro voor een retourvlucht. Alle belastingen, toeslagen en een Lufthansa Ticket Service Charge van 10 euro zijn inbegrepen, in geval van een boeking in Economy Class op www.lufthansa.com . Voor alle vluchten kunnen uiteraard ook plaatsen in Business Class worden geboekt.

Naast haar talrijke culturele bezienswaardigheden is Málaga ook de ideale uitvalsbasis voor reisbestemmingen in het zuiden van Spanje. De vluchten van Düsseldorf naar Málaga zullen vanaf 16 juni 2007 starten, aanvankelijk op zaterdag en zondag. De vertrektijd in Düsseldorf is, afhankelijk van de dag, 11u30 op zaterdag of 10u20 op zondag. Na een vlucht van drie uur landt de moderne Boeing 737 dan in de stad aan de Costa del Sol. De overeenkomstige retourvluchten naar Düsseldorf zullen om 15u15 op zaterdag en 14u05 op zondag in Málaga vertrekken. Bovendien zullen, vanaf 3 juli 2007, twee bijkomende vluchten worden aangeboden op dinsdag en donderdag, op dezelfde tijden.

"Vanuit Düsseldorf bieden we nu in totaal 50 bestemmingen aan met het Spaanse Málaga, waar onze passagiers vanuit Noord-Rijn-Westfalen zonder over te stappen heen kunnen. We streven onze groeistrategie dus verder na en breiden deze zomer ons vluchtenaanbod uit tot ruim 1.000 vluchten per week," aldus Dr. Christoph Klingenberg, Director Direct-Services van Deutsche Lufthansa AG. "Zo verbeteren we de kwaliteit van onze verbindingen naar en vanuit Düsseldorf naar bestemmingen over de hele wereld. We breiden bovendien ons succesvol betterFly-aanbod vanuit Düsseldorf uit en bieden tal van bestemmingen, zoals Marseille, Nice, Palma de Mallorca of Valencia, aan voor een eindprijs van 99 euro voor een retourvlucht."

In totaal vliegt Lufthansa vanuit Düsseldorf naar 191 bestemmingen in 78 landen over de hele wereld (vergeleken met de zomer van 2006: 187 bestemmingen in 77 landen), waarvan 50 non-stopvluchten. De vluchten naar Málaga kunnen vanaf vandaag worden geboekt. De opgegeven prijzen gelden naar beschikbaarheid bij het boeken van een elektronisch ticket op www.lufthansa.com . Voor informatie over vluchten en boekingen neemt men contact op met het reisbureau, kijkt op www.lufthansa.com of belt Lufthansa Reserveringen: 0900 1234 777 (0,15 p/m).

Perscontact :
Wencke Lemmes-Pireaux
Tel. : +32-(0)2.627.40.46
Fax: +32-(0)2-627.40.44
E-mail : wencke.lemmes@dlh.de


---- --