Politie Twente

Persbericht Politie Twente 9 mei 2007

Aangehouden na aantreffen inbrekerswerktuig

De Lutte

Een 20-jarige man uit Zeist werd woensdagmorgen 9 mei rond 04.15 uur aangehouden op de Bentheimerstraat in De Lutte. In de directe omgeving waar hij werd aangetroffen vond een speurhond van de politie even later een aantal inbrekerswerktuigen.

Surveillerende politiemensen viel de plek op waar een personenauto stond langs de Bentheimerstraat in De Lutte. Navraag leerde dat het kenteken van de auto op naam stond van iemand uit Zeist. Een eindje verderop werd een man gesignaleerd die vertelde dat hij de bestuurder van de auto was en hij kon geen aannemelijke verklaring geven voor zijn aanwezigheid op die plaats. Het bleek te gaan om een 20-jarige Zeistenaar. Onderzoek in de omgeving door een politiespeurhond leverde de plaats op waar diverse gereedschappen onder een bosje waren verstopt. Deze gereedschappen kunnen heel goed bij het plegen van diverse inbraken worden gebruikt en volgens de APV van de gemeente Losser is het verboden dergelijke werktuigen te vervoeren. De gereedschappen zijn in beslag genomen en de 20-jarige werd in eerste instantie voor het overtreden van de APV van de gemeente Losser aangehouden en voor de rest van de nacht opgesloten.

In de loop van de woensdag werd hij na overleg met de officier van justitie voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het wordt niet uitgesloten dat de 20-jarige mede verantwoordelijk is geweest voor een aantal inbraken die in de nacht van dinsdag de 8e op woensdag de 9e mei in Noordoost Twente zijn gepleegd. (07-060099)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --