AutoRai

SEAT levert roetfilter voor alle diesel modelvarianten

(5/9/2007)
SEAT heeft een groot aantal wijzigingen doorgevoerd binnen haar productreeks. Als gevolg van die veranderingen is er in Nederland vanaf nu voor alle model-varianten van SEAT een dieselkrachtbron met roetfilter leverbaar.

SEAT zet met de levering van een roetfilter op praktisch al haar dieselmodellen een grote stap en geeft met deze ontwikkeling blijk van haar betrokkenheid bij Het Nieuwe Rijden. Naast de roetfilters heeft SEAT over de gehele linie ook tal van andere wijzigingen in het productgamma doorgevoerd. Eén van de meest in het oog springende noviteiten is de introductie van de 160 pk sterke 1.8 TFSI turbomotor in de SEAT Leon.

SEAT Leon: dieselmotoren nu standaard met roetfilter

De SEAT Leon kent een groot aantal wijzigingen in het productgamma, waarvan één van de meest opvallende het standaard roetfilter voor alle dieseluitvoeringen is. Bovendien presenteert SEAT van de 1.9 TDI met 105 pk nu een versie met de revolutionaire DSG-transmissie, waarbij het schakelen razendsnel geschiedt door de toepassing van âdubbele-koppelingtechniekâ. De 1.9 TDI (105 pk) DSG is te bestellen voor de Sportstyle, Stylance, Sport-up en Business Line. Eveneens nieuw voor de Leon is de 160 pk sterke 1.8 TFSI benzinekrachtbron met turbo die recent al debuteerde in de Altea XL Stationwagon. De nieuwe
1.8 TFSI is er voor de Stylance, Sport-up en Business Line uitvoeringen. De huidige 2.0 FSI met 150 pk is per direct alleen nog te bestellen in combinatie met een automatische Tiptronic versnellingsbak.

Voor de Leon is de kleur Luviablauw metallic niet langer leverbaar. In plaats daarvan is de kleur Candywit nu voor alle uitvoeringen beschikbaar. Bovendien is de Leon in de uitvoeringen Basis, Reference, Sport, Sportstyle, Business Line en Sport-up nu voorzien van nieuwe bekledingsstoffen. Daarnaast hebben de Basis en Reference een nieuw ontwerp voor de wieldoppen gekregen, terwijl de Sport, Sportstyle en Sport-up op nieuwe lichtmetalen wielen staan.

De Leon Sportstyle blijft het komende modeljaar gewoon leverbaar, terwijl SEAT ook de Business Line en Business Line TomTom-pakketten ongemoeid heeft gelaten.

SEAT Altea: evolutie

Een groot aantal wijzigingen van de Leon is ook terug te vinden in de Altea. Dat betekent allereerst dat alle dieseluitvoeringen van de SEAT Altea nu standaard vertrouwen op een dieselpartikelfilter. Bovendien zijn de Comfortstyle, Stylance, Lifestyle en Business Line versies vanaf nu te bestellen met de 105 pk sterke 1.9 TDI in combinatie met de DSG-transmissie. Eveneens nieuw voor de Altea is de 1.8 TFSI turbokrachtbron, die per direct beschikbaar is voor de Altea Stylance, Lifestyle, Sport-up en Business Line. Ook voor de Altea geldt dat de bestaande 2.0 FSI nu alleen nog gekoppeld wordt aan de automatische Tiptronic transmissie. Bovendien zijn de bestaande 1.6 (102 pk), 2.0 FSI Tiptronic (150 pk) en 1.9 TDI (105 pk) niet langer te combineren met het Sport-up uitrustingsniveau.

Wat carrosserielakken betreft hebben de kleuren Mistbeige, Luviablauw, Schaduwgrijs en Inktzwart plaats moeten maken voor de nieuwe metallictinten Dolfijngrijs en Aramegrijs. Daarnaast hebben de Stylance, Lifestyle en Business Line een nieuw velgdesign gekregen. Verder beschikt de FR met onmiddellijke ingang standaard over donker getinte ruiten vanaf de B-stijl, voor een extra sportieve âlookâ.

Wat de accessoirelijst betreft maakt de verwarmde A-stijl nu deel uit van het winterpakket (leverbaar op de Stylance, Sport-up en FR) en zijn parkeersensoren achter nu evenals TomTom-voorbereiding ook optioneel leverbaar voor het Reference uitrustingsniveau. De Stylance en Sport-up kunnen achterin per direct eveneens geleverd worden met zijairbags.

De Comfortstyle en Lifestyle actie-uitvoeringen van de Altea blijven het komende modeljaar gewoon leverbaar, net als de Business Line en Business Line TomTom-pakketten voor de Stylance.

SEAT Altea XL Stationwagon: nu ook met 1.9 TDI DSG

Hoewel de Altea XL Stationwagon nog maar kort in ons land geleverd wordt, heeft SEAT toch al enkele wijzigingen aangebracht in het productgamma. Zo krijgen alle dieseluitvoeringen vanaf nu standaard een roetfilter en is ook de Altea XL Stationwagon nu leverbaar met de 105 pk sterke 1.9 TDI in combinatie met de DSG-versnellingsbak.

De metallickleuren Mistbeige, Luviablauw, Schaduwgrijs en Inktzwart komen te vervallen en maken plaats voor de nieuwe metalliclakken Dolfijngrijs en Zenithgrijs. Daarnaast is de kleur Candywit nu ook te kiezen voor de Sport-up uitvoering. Voor de Stylance en Business Line introduceert SEAT nieuwe velgen, terwijl de accessoirelijst een vergelijkbare wijziging heeft ondergaan als die van de Altea. Dat betekent dat de verwarmde A-stijl is opgenomen in het winterpakket (leverbaar op de Stylance en Sport-up) en dat parkeersensoren achter en TomTom-voorbereiding nu als extra ook leverbaar zijn voor de Reference. De Stylance en Sport-up kunnen achterin nu tevens geleverd worden met zijairbags.

Het komende jaar blijft het aantrekkelijke XXL actiepakket voor de Stylance ongewijzigd leverbaar, waarbij de bestaande 17 inch velgen zijn vervangen door exemplaren met een nieuw design. Ook hier blijven de Business Line en Business Line TomTom-pakketten onveranderd in het leveringsgamma.

SEAT Toledo: nieuwe motoropties en kleuren

Het topmodel binnen de SEAT-lijn, de Toledo, kan het aanstaande modeljaar eveneens rekenen op diverse wijzigingen. Een roetfilter is per direct voor alle dieseluitvoeringen standaard aan boord, ook voor de nieuwe 1.9 TDI (105 pk) DSG-uitvoering, die debuteert in de Toledo-reeks en beschikbaar is voor zowel de Stylance als Business Line versie. Eveneens nieuw voor de Toledo is de krachtige 1.8 TFSI benzinemotor met turbotechnologie en een vermogen van 160 pk. De 1.8 TFSI is er naar keuze voor de Stylance of Business Line en wordt standaard geleverd in combinatie met een sportonderstel. De bekende, 150 pk sterke 2.0 FSI is in de Toledo alleen nog te bestellen met de automatische Tiptronic transmissie.

De Toledo is er per direct met een keuze uit twee nieuwe metallickleuren: Dolfijngrijs metallic en Zenithgrijs metallic. De bestaande metalliclakken Mistbeige, Luviablauw, Schaduwgrijs en Inktzwart zijn uit het programma genomen. Verder beschikken de Stylance en Business Line over een nieuw ontwerp voor de velgen en blijf het Business Line pakket op de Stylance ongewijzigd leverbaar.

SEAT Ibiza/Cordoba: actiemodellen blijven leverbaar vanwege groot succes

Voor de SEATs Ibiza en Cordoba zijn de kleuren Calablauw (Ibiza), Mistbeige metallic (Cordoba) en Luviablauw metallic (Ibiza/Cordoba) niet langer leverbaar. In plaats daarvan introduceert SEAT wel een aantal nieuwe carrosseriekleuren: voor de Ibiza en Cordoba zijn dat de kleuren Aramegrijs metallic en Zeeblauw metallic. De nieuwe tint Inferizwart metalliclak is exclusief voorbehouden voor de Ibiza Cupra. Verder worden de Trendstyle, Freestyle en Sportstyle actiemodellen vanwege het grote succes gecontinueerd.