Gemeente Hoorn


Hoorn wint kort geding over aanbesteding maaiwerk

9 mei 2007 - Op dinsdag 8 mei diende bij de rechtbank in Alkmaar het kort geding dat Krinkels BV tegen de gemeente Hoorn heeft aangespannen inzake de openbare aanbesteding van schouw- en maaiwerkzaamheden.

Krinkels voert aan dat zijn bedrijf de laagste inschrijver is en dat de gemeente Hoorn zijn bedrijf bij de aanbesteding had moeten toelaten. De gemeente Hoorn is van oordeel dat Krinkels niet heeft voldaan aan een aantal duidelijke vereisten die deel uitmaken van de inschrijvingsvoorwaarden en dat Krinkels zichzelf daardoor buitenspel heeft gezet.

De president van de rechtbank heeft diezelfde middag uitspraak gedaan. De uitspraak luidt dat Krinkels bij de inschrijving gebruik heeft gemaakt van een zelf ontworpen inschrijvingsbiljet en daardoor juridisch gezien geen inschrijving heeft gedaan. Verder overwoog de president dat het door Krinkels niet gebruiken van het door de aanbesteder voorgeschreven formulier zich niet verdraagt met een duidelijke en transparante aanbestedingsprocedure.

De eis van Krinkels om het werk alsnog gegund te krijgen is daarom afgewezen. De volledige motivering van de President volgt over twee weken.

Omhoog Terug Laatste wijziging van deze pagina: 9 mei 2007