Socialistische Partij afdeling Oss

SP wethouder Chris Ermers: "Oss genomineerd voor landelijke prijs Work First"

09-05-2007 *
De gemeente Oss is genomineerd voor de landelijke titel 'Meest innovatieve en meest veelbelovende Work First project'. Deze prijs wordt donderdag 10 mei uitgereikt. Onder de noemer 'Work First' worden alle initiatieven geschaard waarbij mensen bij aanvraag van een uitkering direct een traject en/of werk aangeboden.

De gemeente Oss doet mee met 'Werkende Weg'. Deelnemers aan Werkende Weg krijgen een dienstverband bij een reïntegratiebedrijf. Ze krijgen dus geen uitkering meer, maar betaald werk. Als er geen passend werk is, dan wordt dit gecreëerd. Vanaf de eerste werkdag ontvangen deelnemers in ieder geval het minimumloon. Tijdens het dienstverband volgen zij een traject (werkervaring, training, scholing) met de bedoeling binnen 1 jaar met regulier werk in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien.

Tijdens het congres worden ook de resultaten bekend gemaakt van de benchmark waar de gemeente Oss aan meegedaan heeft. De heer Ahmed Aboutaleb (Staatssecretaris SZW) en de heer Jan van Zijl (Voorzitter Raad voor Werk en Inkomen) nemen de resultaten tijdens het congres in ontvangst.