Politie Gelderland-Midden

Heler van geroofde telefoon aangehouden

Publicatiedatum: 9-5-2007 14:46:00

Arnhem - De politie heeft dinsdagochtend een 15-jarige jongen uit Arnhem aangehouden op verdenking van het helen van een geroofde telefoon. De mobiele telefoon werd in april geroofd op de Roosendaalsestraat in Arnhem. Een 15-jarige jongen werd toen door twee jongens op een fiets vastgepakt en moest zijn telefoon afgeven.

De telefoon is later kennelijk doorverkocht aan de verdachte. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Het straatroofteam van de politie zet het onderzoek naar de daders van de beroving voort.

De politie van het district Arnhem-Veluwezoom maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam onderzoekt deze zaken zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden tientallen verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van straatroven.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315

---