Gemeente Den Haag

Eerste project in uitvoering 'Miljoen voor groen'

Het eerste project 'Miljoen voor groen' is het opknappen van de plantsoenen langs de singel aan de Maartensdijklaan. Op 9 mei start de gemeente Den Haag samen met de vertegenwoordigers van de wijkvereniging Leyenburg het opknappen van de plantsoenen aan de Maartensdijklaan. Schoffelen, vuil opruimen, onkruid verwijderen en het planten van nieuwe struiken geven deze plek weer een mooie, groene uitstraling. Wethouder Rabin Baldewsingh van Leefbaarheid over 'Miljoen voor groen': " Ik waardeer het zeer dat de Hagenaars zo betrokken zijn bij ons groen. Dit project geeft iedereen de mogelijkheid om hun eigen wensen voor het groen in hun buurt aan te geven".

Miljoen voor groen
Het project 'Miljoen voor groen' biedt Hagenaars de mogelijkheid om hun ideeën over het opknappen van het groen in hun buurt aan te geven. De gemeente Den Haag heeft hiervoor vier jaar lang, elk jaar een miljoen euro beschikbaar gesteld. Het gaat om aanvragen ter verbetering of verfraaiing van het Haagse buurtgroen. Zoals het snoeien of dunnen van beplanting of het verwijderen van onkruid op verhardingen. Maar ook het planten van bloeiende heesters en bomen. Op dit moment zijn in de hele stad meer dan 100 verzoeken ingediend.

Voorwaarden
De aanvragen moeten ondermeer passen binnen het gemeentelijke groenbeleid en uitvoerbaar zijn. Ideeën kunnen worden ingediend tot 1 september 2007 en vanaf 1 januari 2008. Een aanvraagformulier is verkrijgbaar bij de stadsdeelkantoren of via www.denhaag.nl/groen.

Meer informatie is te vinden op: www.denhaag.nl/groen