Provincie Noord-Holland

Noord-Holland investeert in bereikbaarheid

9-5-2007

De provincie Noord-Holland investeert het komende jaar flink in de doorstroming en verkeersveiligheid. Er is geld beschikbaar voor het verbeteren van wegen, fietspaden en openbaar vervoer.

Het nieuwe college stelt provinciale staten voor, hiervoor een totaalbedrag van 55.410.000,- aan kredieten te verlenen.

De provincie Noord-Holland is beheerder van een groot aantal wegen, inclusief voorzieningen voor het openbaar vervoer, vaarwegen en fietspaden. De beheerder is verantwoordelijk voor beheer en onderhoud, maar ook voor verbeteringen en waar nodig uitbreiding van de infrastructuur. Uitbreiding gebeurt in verband met de doorstroming en verkeersveiligheid.

Blijven investeren
Investeringen in de infrastructuur en het openbaar vervoer blijven nodig. Niet alleen omdat de behoefte aan verplaatsen nog steeds toeneemt, maar ook om zo mogelijk de dagelijkse files te verkleinen. Ook de aantrekkende economie kan niet zonder een goede bereikbaarheid.

Projecten
Het college heeft het concept van de Actualisering van het Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2007- 2011 vastgesteld, waarin kredieten verleend worden aan diverse projecten door heel Noord-Holland. Zie de kaart (PDF) voor een overzicht.

In het PMI staat een aantal nieuwe projecten. Deze zijn toegevoegd op verzoek van gemeenten burgers of op eigen initiatief. Onderzocht is of het probleem reëel is en welke maatregelen nodig zijn. Er zal voor deze projecten een bedrag van 55 miljoen aan kredieten aangevraagd worden. Provinciale Staten besluiten in juni over de investeringen.