Provincie Noord-Holland

Datum

9-5-2007

Onderwerp

Ruimte voor de bus


De Provincie Noord-Holland heeft 4.104.700 vrijgemaakt voor 4 projecten die de snelheid en het comfort van het openbaar vervoer voor de inwoners van Noord-Holland gaan verbeteren. De projecten worden gerealiseerd in Uitgeest (Stationsplein), Haarlem (Raaksplein en Dreef/Paviljoenslaan) en Zandvoort (Tolweg/Prinsesseweg).

Het Stationsplein in Uitgeest wordt toegankelijker gemaakt voor de bus. Rondom het Raaksplein in Haarlem wordt een onderzoek gedaan naar het verbeteren van de verkeerstromen, zodat de bus sneller richting Tempelierstraat kan. Bij het kruispunt Dreef/Paviljoenslaan (Haarlem) wordt de strook vanaf de bushalte verlengd naar de rechtsaf strook, waardoor de bus sneller rechtsaf kan slaan. In Zandvoort moeten maatregelen ervoor zorgen dat de bus sneller Zandvoort uit is.

Regionet
RegioNet is het netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer in de Noordelijk Randstad waar de provincie samen met de stadsregio Amsterdam en Flevoland aan werkt. RegioNet biedt hoogwaardig openbaar vervoer als een goed alternatief voor de auto in de Noordelijk Randstad door snelheid, gemak en comfort. In Noordvleugelverband is afgesproken dat ieder verantwoordelijk is voor de realisering van RegioNet bus in op haar eigen gebied. Dat betekent dat de provincie Noord-Holland in de hele provincie m.u.v. de stadsregio Amsterdam, verantwoordelijk is.

Al eerder heeft de provincie geld toegekend aan RegioNet buslijnen in Haarlem/IJmond en Gooi- en Vechtstreek.