Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ermelo - Politie zoekt onbekende bestuurder               |
De politie zoekt contact met een tot nu onbekende bestuurder die op maandag (07/05) op de Garderenseweg betrokken raakte bij een incident waarbij een 21-jarige automobiliste uit Polen moest uitwijken. Zij kwam hierdoor in botsing met een tuinhek en een geparkeerde auto, maar raakte niet gewond.

Een en ander heeft omstreeks 17.30 uur plaats gevonden. De automobiliste heeft verklaard dat zij moest uitwijken voor een donkerkleurige auto die uit de tegenover gestelde richting kwam en een geparkeerde vrachtwagen inhaalde. Om een aanrijding te voorkomen week de Poolse uit, kwam daarbij in een slip terecht, waarna een botsing met het tuinhek en een geparkeerde auto volgde. De bestuurder van de donkerkleurige auto heeft mogelijk niets van het ongeval gemerkt en is doorgereden richting Speuld.

De politie vraagt de bestuurder van de donkerkleurige auto om contact op te nemen, zodat de toedracht van ongeval kan worden vastgesteld. Ook getuigen wordt verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Hattem - Man mishandeld, getuigen gezocht                 |
De politie zoekt getuigen van een incident dat op zaterdag (05/05) heeft plaats gevonden en waarbij een 42-jarige inwoner uit Hattem is mishandeld.

Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de mishandeling tussen 21.45 uur en 22.15 uur heeft plaats gevonden, waarbij het slachtoffer door zijn belager vanaf de kruising Gaedsbergweg/Roseboomspoor tot aan de Lintelweg werd achtervolgd en zonder enige aanleiding door hem werd geslagen en geschopt. Uiteindelijk kon het slachtoffer bij een woning aanbellen en aan de verdachte ontsnappen. Hij liep diverse blauwe plekken op, maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. In verband met het onderzoek wil de politie in ieder geval in contact komen met een man die op bovengenoemde route liep om zijn hond uit te laten. Ook andere getuigen wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Vaassen - Man met inbrekersgereedschap aangehouden        |
De politie heeft op woensdag (09/05) een 37-jarige inwoner uit Vaassen aangehouden, omdat hij tijdens een controle op de Spinfondsweg in het bezit bleek te zijn van inbrekersgereedschap. Dit is op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening niet toegestaan.

De politie controleerde de man omstreeks 01.00 uur. Al snel werd duidelijk dat de man geen legitimatiebewijs bij zich had, maar wel in het bezit bleek van inbrekerswerktuigen. Nadat de man was aangehouden werd hij overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij een verklaring heeft afgelegd. De inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Ermelo - Voetganger en automobilist botsen                |
Een 83-jarige inwoonster uit Ermelo en een 53-jarige automobilist uit Ermelo zijn op dinsdag (08/05) op de Oude Telgterweg met elkaar in botsing gekomen. De vrouw is met hoofdletsel per ambulance voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 09.05 uur binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw plotseling de weg overstak. De automobilist kon haar niet meer ontwijken en een botsing tussen beiden was het gevolg.

|     |Harderwijk - Fietsser en auto botsen                      |
Een 55-jarige fietsster uit Harderwijk en een 58-jarige automobilist uit Harderwijk zijn op dinsdag (08/05) op de Achterste Wei met elkaar in botsing gekomen. De vrouw liep een wond in haar gezicht op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

De melding van het incident kwam omstreeks 18.00 uur bij de politie binnen. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de fietsster het parkeerterrein van de Achterste Wei opfietste waar op dat moment de automobilist vanaf een parkeervak wegreed. Een botsing tussen beiden was het gevolg.

|     |Harderwijk - diefstal uit woning                          |
Een pand aan de Grote Haverstraat heeft tussen maandag en dinsdag (08/05) ongewenst bezoek gehad. Hierbij zijn onder meer een tv en een laptop verdwenen. De benadeelde heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen maandagavond 20.40 uur en dinsdagochtend 10.30 uur plaats gevonden. Men kon het pand binnenkomen door een raam te forceren. In het pand worden meerdere ruimtes verhuurd, enkele hiervan kregen ongewenst bezoek. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien. Men kan bellen met 0900-8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --