Onderschat auteur Wim Duijst alsnog groot in de winkel


09.05.2007 / 15:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Sebes en van gelderen

Sebes en van gelderen

Onderschat auteur Wim Duijst wint met De Ceremoniemeester de Zilveren Eekhoorn, de prijs voor het beste in eigen beheer uitgegeven boek, en komt alsnog in oplage van 2.500 exemplaren in de boekhandel te liggen.

Wim Duijst begon zijn schrijverscarrière in 1994 bij uitgeverij De Geus met zijn debuut: De fascinatie. De kritieken waren lovend. Elsbeth Etty maakte in NRC-Handelsblad melding van 'novellen van een constant hoog niveau' en 'dialogen die verrassend goed in elkaar zitten'. Ook de kwaliteitskrant van België was er opgewonden over, net als trouwens over De liefde volgens Bloem dat vier jaar later verscheen.

Ondanks alle lovende recensies werd zijn uitgeverij in 2003 wat terughoudender bij het derde boek van Duijst. Na maandenlang gesteggel wees zijn uitgeverij het boek af en Duijst wilde nooit meer een letter op papier te zetten.

Toen Duijst in 2006 een Bruna-winkel in Utrecht passeerde zag hij een nieuwe actie in samenwerking met Gopher: Mijn eigen Boek en hij waagde het er nog eenmaal op. Hij leverde het manuscript van zijn derde boek De ceremoniemeester in. Hij liet zijn manuscript in boekvorm printen, zodat het resultaat in de betreffende winkel verkocht zou worden. Het boek werd met succes onthaald en geselecteerd voor de Zilveren Eekhoorn, een prijs voor het beste in eigen beheer uitgegeven boek. Hij won de hoofdprijs en komt nu per 15 mei in 2.500-voud in alle Bruna boekhandels te liggen. Dit alles hervatte het vertrouwen in Duijst en de literatuur. Op dit moment is hij bezig met zijn vierde roman.

De ceremoniemeester van Wim Duijst wordt vanaf 15 mei bij het begin van de nieuwe actie in een oplage van 2.500 stuks in alle Bruna-winkels verkocht.

Voor interviews, recensie-exemplaren of vragen kunt u contact opnemen met Sebes & Van Gelderen, tel.nr.: 020 6160940 of mail: sebes@sebes.nl

Ook kunt u contact opnemen met de auteur zelf op tel.nr. : 030 2319549 of 06 42347079

Wilt u zijn (vrij komisch geschreven) eigen relaas over zijn schrijversbestaan ontvangen, dan kunt u dat aanvragen bij Willem Bisseling, assistent@sebes.nl, 020 6160940.

Zie voor meer informatie ook www.boekeenschrijver.nl en www.mijneigenbrunaboek.nl