Rechtbank 's-Gravenhage

Volledige vonnis kort geding Holleeder over EBI-regime in PZ Scheveningen

's-Gravenhage, 9 mei 2007 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft vandaag het volledige vonnis gepubliceerd in het kort geding van Willem Holleeder tegen de Staat over het EBI-regime waaronder Holleeder is gedetineerd in het Penitentiair Ziekenhuis in Scheveningen.

Het kort geding vond plaats op woensdag 2 mei 2007. Spoedshalve is op 4 mei 2007 uitspraak gedaan. Daarvan is een audiëntieblad in executoriale vorm afgegeven. Het vandaag gepubliceerde vonnis vormt daarvan de uitwerking. Het vonnis is op deze site gepubliceerd onder LJ-nummer BA4730.

Holleder is niet-ontvankelijk verklaard in zijn vorderingen. Naar het oordeel van de voorzieningenrechter heeft hij in het geheel niet aannemelijk gemaakt dat de rechtsgang die de Penitentiaire beginselenwet (Pbw) biedt niet een met voldoende waarborgen omklede rechtsgang is en is er geen reden voor de veronderstelling dat de rechtsgang ingevolge deze wet niet met gepaste voortvarendheid zou kunnen verlopen.

Ingevolge de Penitentiaire beginselenwet kan een gedetineerde bij een beklagcommissie door een klaagschrift in te dienen beklag doen over een hem betreffende beslissing door de directeur van de penitentiaire inrichting. Tegen de uitspraak van de beklagcommissie kan de gedetineerde beroep instellen bij een beroepscommissie. Daarnaast heeft de gedetineerde ook de mogelijkheid om, hangende de uitspraak op het klaagschrift, een voorlopige voorziening te vragen aan de voorzitter van de beroepscommissie.

LJ Nummer

BA4730


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 9 mei 2007