Politie Haaglanden

Extra persbericht 9 mei

Den Haag, 09-05-2007

Integrale controleactie Deltaplein

Den Haag / Kijkduin - Politie Haaglanden hield dinsdag 8 mei tussen 12.00 uur en 19.00 uur een integrale controle actie op het Delftaplein. In samenwerking met de Brandweer, Fiscale Opsporingsdienst, Eneco, Douane, Sociale Dienst, Stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (BREIN) en de Vreemdelingen Politie werden nagenoeg alle ondernemers bezocht. Hoewel niet alle zaken open waren werden bij meerdere ondernemers onregelmatigheden geconstateerd.

In vijftien gevallen bleek dat er sprake was illegale stroom en of gastoevoer. Eneco nam de gas- en elektrameters in beslag en sloot de energietoevoer af. Verder werden twee personen die zonder verblijfstatus in Nederland verbleven aangehouden. Zij werden overgedragen aan de Vreemdelingen Politie. Stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (BREIN) nam in twee winkels illegale namaakkleding en namaak attributen in beslag.

De Sociale Dienst trof twee personen aan die arbeid verrichtte terwijl zij een uitkering genoten. De Brandweer constateerde dat er in een aantal gevallen de veiligheidsaspecten niet in acht waren genomen. Geen brandblussers, geen nooddeur en of een veilige vluchtroute. Bij een horecagelegenheid trof de politie enkele kansspeelautomaten aan waarvoor geen vergunning was afgegeven. In het pand stond tevens een afgedekte blackjacktafel.

De Brandweer en Eneco gaan binnenkort nacontroles uitvoeren. Bij enkele ondernemers bleef men in het donker achter. Zij moeten contact opnemen met hun energieleverancier in verband met naheffingen en aansluitingen van nieuwe meters.