Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 9 mei 2007

Steffen Soboll nieuwe 'Financieel manager van het jaar'

Utrecht - De van oorsprong Oost-Duitse Steffen Soboll is uitgeroepen tot 'Financieel manager van het jaar'. Tijdens de het Nationaal Congres Administratie in Utrecht nam Soboll de Assocatie Award en een opleidings-waardecheque ter grootte van 2.500,- euro in ontvangst. Daarmee is Soboll de vijfde 'Financieel manager van het jaar'.

Soboll werkt bij Womitex, een specialist in het verhuren van horecalinnen. Volgens het jury rapport 'heeft Steffen Soboll een goed inlevingsvermogen, is hij communicatief vaardig, geeft hij vernieuwende impulsen en heeft hij een overtuigende uitstraling'. "Deze kwalificaties typeren de moderne financieel manager", stelt Theo van Boekel, directeur van de Associatie voor Praktijkexamens die de verkiezing 'Financieel manager van het jaar' organiseert. "De financiële manager is veel meer dan de boekhouder van welleer. Hij is in staat om van de financiële administratie een instrument te maken dat dan niet alleen een correcte financiële verslaglegging oplevert, maar ook management informatie waarop de organisatie beheerst en bestuurd kan worden."

"Ik volg de Associatie Award al jaren met belangstelling", vertelt Soboll. "Toen ik afgelopen voorjaar de kans kreeg om me in te schrijven, heb ik dat gedaan. Ik ben in 2001 als administratief medewerker begonnen bij mijn huidige werkgever. In 2002 kon ik het praktijk diploma boekhouden halen. Aansluitend heb ik de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) gedaan. Twee jaar geleden ben ik begonnen met SPD. Van de 12 onderdelen heb ik er nu 7 gehaald. Alle onderwijs heb ik in de avonduren gevolgd, als hobby, naast mijn reguliere werk. Het is een eer om zo'n prijs te mogen winnen en het is inspirerend om zo een stuk waardering te krijgen voor je inzet."

Over de Associatie voor Praktijkexamens
De Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens neemt ieder jaar bijna 50.000 examens af op tal van terreinen. Inmiddels hebben al meer dan 2 miljoen mensen een examen afgelegd bij de Associatie. Behalve examens in administratieve en bedrijfseconomische vakken, neemt de Associatie ook examens af in talen en managementvakken. Diploma's van de Associatie worden in het bedrijfsleven bijzonder hoog gewaardeerd. De Associatie bestaat al ruim 60 jaar en is één van de oudste en meest gerenommeerde exameninstellingen van Nederland.



Ingezonden persbericht