Ordina Beheer NV

Dividend Ordina N.V. vastgesteld op EUR 0,20 per aandeel

In de hedenmiddag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ordina N.V. werden de jaarrekening en het dividend over 2006 vastgesteld. Daarnaast zijn twee leden van de Raad van Commissarissen herbenoemd. Tot slot werd een aantal gebruikelijke machtigingen verleend, onder meer op zowel de uitgifte als de inkoop van eigen aandelen.

Vaststelling jaarrekening en vaststelling dividend over het boekjaar 2006 Hedenmiddag werd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ordina N.V. de jaarrekening over het boekjaar 2006 vastgesteld. In 2006 behaalde Ordina een omzet van EUR 530,4 miljoen en werd een resultaat voor interest, belastingen en afschrijving van immateriële activa ingevolge acquisities gerealiseerd van EUR 43,2 miljoen. De nettowinst over 2006 bedroeg EUR 25,8 miljoen. De nettowinst per aandeel voor afschrijving van immateriële activa ingevolge acquisities kwam over 2006 uit op een bedrag van EUR 0,95. In de vergadering werd tevens het dividend vastgesteld op een bedrag van EUR 0,20 per gewoon aandeel Ordina N.V., uit te keren in contanten. Het dividend zal, onder inhouding van dividendbelasting, betaalbaar worden gesteld op 18 mei aanstaande. Op 11 mei aanstaande zal het aandeel Ordina N.V. ex dividend worden genoteerd.

Samenstelling Raad van Commissarissen De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft ingestemd met de herbenoeming van de heer mr. C.J. de Swart als voorzitter en de heer E.P. de Boer als lid van de Raad van Commissarissen van Ordina N.V voor een periode van vier, respectievelijk drie jaar.

Verleende machtigingen Zoals te doen gebruikelijk, heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een aantal machtigingen verleend. De Stichting Prioriteit Ordina Groep werd gemachtigd tot het uitgeven van nieuwe aandelen Ordina N.V. en het in voorkomend geval uitsluiten van voorkeursrechten daarbij. Deze machtiging is gemaximeerd tot 20% van het uitstaande aandelenkapitaal van Ordina N.V. per heden. Daarnaast heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de Raad van Bestuur gemachtigd tot het inkopen van eigen aandelen tot een maximum van 10% van het uitstaande aandelenkapitaal tegen een koers die maximaal 10% ligt boven het gemiddelde van de slotkoers van het aandeel Ordina N.V. op de vijf beursdagen, voorafgaand aan de feitelijke inkoop.

Omzet- en resultaatontwikkeling eerste halfjaar 2007 Hedenmorgen heeft Ordina N.V. een persbericht gepubliceerd waarin een toelichting is verschaft op de marktontwikkelingen in de eerste maanden van 2007. Daarin zijn tevens verwachtingen uitgesproken over de omzet- en resultaatontwikkeling over het eerste halfjaar van 2007.

Over Ordina Ordina werkt met circa 5.400 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index.