Persberichten 09/05 middag

regio, 09-05-2007

Voorschoten Fietsster en bromfietser botsen Een 14 jarige fietsster uit Voorschoten kwam woensdagmorgen 9 mei rond 07.30 uur op de kruising Veurseweg met de Wilgenlaan in botsing met een 19 jarige bromfietser uit Leidschendam. Het meisje had vergeten de bromfietser voorrag te verlenen. De Leidschendammer werd voor onderzoek aan schouder en heup overgebracht naar het LUMC. In het ziekenhuis werden kneuzingen vastgesteld. Hij heeft inmiddels het ziekenhuis weer mogen verlaten.

Alphen a/d Rijn Bromfietser breekt been Een 16 jarige bromfietser uit Zwammerdam is woensdagmorgen 9 mei rond 08.15 uur met vermoedelijk een beenbreuk overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. De bromfietser raakte op de Steekterweg de controle over zijn bromfiets kwijt op het moment dat hij naar een bekende zwaaide. Hij botste vervolgens tegen een geparkeerde auto en kwam ten val.

Gouda Inbraak en diefstal uit woningen De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Kameraarslag waarbij fotoapparatuur, een laptop, een rijbewijs en pasjes werden weggenomen en de diefstal uit een woning aan de Roerdompstraat. Bij deze diefstal werd een mobiele telefoon gestolen. Beide misdrijven deden zich in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 mei voor. Bij de woning aan de Kameraarslag werd een raam opengebroken. Dit was niet nodig bij de andere woning waar een deur niet afgesloten was en de dader dus eenvoudig de woning kon binnenkomen. Het advies van de politie is dan ook om altijd deuren en ramen altijd goed te controleren of deze afgesloten zijn. Dit verkleint in ieder geval de kans op een inbraak.

Bodegraven / Gouda Aanhoudingen voor dealen in verdovende middelen De politie heeft dinsdag 8 mei drie mannen aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen. Tegen de drie mannen, een 23 en 24 jarige uit Bodegraven en een 43 jarige uit Gouda, waren tijdens een onderzoek naar deze handel verdenkingen gerezen dat zij zich daaraan schuldig maakten. De politie startte begin dit jaar het onderzoek na informatie dat er vanuit woningen van de verdachten en op straat vermoedelijk werd gedeald in verdovende middelen zoals cocaïne, heroïne en speed. Dit dealen vond vermoedelijk al plaats in 2006. De verdachten worden vrijdag 11 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De verdachten werden in hun woonplaats aangehouden. Daarbij werd een behoorlijke hoeveelheid cocaïne van ongeveer 100 gram gevonden. Ook werd bij één van de verdachten een imitatievuurwapen gevonden. De goederen en nog enkele andere goederen zijn voor het onderzoek inbeslaggenomen. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.