Gemeente Delft

Definitieve locatiekeuze Bacinol

Het college van B&W heeft ingestemd om Hooikade 13 aan te wijzen als definitieve locatie voor Bacinol II. De huidige locatie aan de Wateringsevest vervalt door de bouw van de Spoortunnel. De verhuizing naar het nieuwe verzamelgebouw voor ontwerpers en kunstenaars staat gepland voor de zomer van 2008.

De gemeente vindt het belangrijk het Bacinol-concept voor de stad te behouden. In september 2006 heeft de Gemeenteraad al unaniem ingestemd met de voorlopige locatiekeuze van Hooikade 13 als nieuwe locatie voor Bacinol; het Delftse bedrijfsverzamelgebouw voor ontwerpers en kunstenaars. Hooikade 13 kwam na een haalbaarheidsonderzoek als beste uit de bus. Het karakteristieke gebouw is goed bereikbaar, heeft een strategische ligging in de stad en is snel beschikbaar. De huidige huurders hebben aangegeven Hooikade 13 een goede locatie te vinden als opvolger van het huidige Bacinol-gebouw.

In mei beslist de gemeenteraad over de definitieve locatiekeuze. De verhuizing van de huidige locatie naar Hooikade 13 staat gepland voor de zomer van 2008.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft