Nieuw-Vlaamse Alliantie


Frieda Brepoels terug naar school voor les over vijftig jaar Europa (09/05/07)

N-VA Europees Parlementslid Frieda Brepoels geeft gehoor aan de oproep van Minister Geert Bourgeois in het kader van vijftig jaar Europa en roept haar collega"s op hetzelfde initiatief te nemen.

Eind vorige week lanceerde de Vlaamse Minister voor Europese aangelegenheden, Geert Bourgeois een oproep aan zijn collega"s-Ministers en aan het brede Vlaamse middenveld om de viering van vijftig jaar Europa niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. De Ministers van de Vlaamse Regering trekken naar de secundaire school om een bijzondere les te geven over vijftig jaar Europese integratie in het algemeen en de impact van Europa op hun beleidsterreinen in het bijzonder.

Frieda Brepoels geeft gevolg aan deze oproep en trekt op donderdag 10 mei om 8.30h naar het Heilig-Grafinstituut in Bilzen. Frieda Brepoels: "Voor veel jongeren is Europa een vanzelfsprekendheid. Het idee van een dergelijke verregaande internationale samenwerking wordt als heel normaal ervaren en vele Europese verwezenlijkingen worden evidenties. De betrokkenheid van jongeren is nochtans cruciaal voor de toekomst van de Europese Unie. Vandaar dat ik met veel enthousiasme dit initiatief wens te ondersteunen."

Frieda Brepoels roept daarom ook alle Vlaamse, Europese en Federale Parlementsleden op hetzelfde te doen, omdat elke verkozene van het lokale tot het Europese niveau een bijdrage kan leveren aan het beter bekend maken van het Europese beleid en de impact ervan op het dagdagelijkse leven.

De Vlaamse Regering ontwikkelde ter ondersteuning van dit initiatief, samen met de stichting Ryckevelde een didactisch pakket. De documenten zijn te vinden op www.vlaanderen.be/europeseunie.

Auteur:
Europees Parlementslid
Frieda Brepoels

Meer informatie:
Contactpersoon: secretariaat Frieda Brepoels
Telefoon: 02 284 58 62
E-post: fbrepoels@europarl.eu.int
Url: www.friedabrepoels.eu