Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 112

datum: 9 mei 2007

Zoektocht plekken daklozenopvang: 118 locaties verzameld

Gemeente Amersfoort zoekt vier locaties voor vier verschillende opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen. Veel Amersfoorters hebben de afgelopen periode meegedacht over mogelijk geschikte plekken. De zoektocht heeft een lijst met in totaal 118 locaties opgeleverd. Op maandag 14 mei a.s. geeft wethouder Van Daalen aan alle geïnteresseerde Amersfoorters een toelichting op deze lijst.

De gemeente Amersfoort heeft veel suggesties ontvangen van mogelijke panden of plekken voor daklozenopvang. Per locatie is nu een conceptbeschrijving opgesteld. Dit is een beschrijving van diverse kenmerken van de locatie aan de hand van de zogenoemde toetsingspunten. Tijdens de inloopbijeenkomst wordt de werkwijze bij het opstellen van de beschrijvingen toegelicht. Tevens wil de gemeente controleren of er bij deze omschrijvingen niets is vergeten door Amersfoorters op die avond te vragen om hun aanvullingen of reactie hierop te geven. Ook kunnen mensen vragen stellen. De reacties worden door het college van B& W meegenomen bij de uiteindelijke weging van alle locaties. Deze totaalweging levert een shortlist op van 2 tot 3 locaties per voorziening. De shortlist wordt vervolgens ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Globale indeling
Inmiddels heeft een eerste globale weging plaatsgevonden. De lijst met locaties is ingedeeld in drie categorieën van geschiktheid. Te weten: de locatie is waarschijnlijk geschikt (te maken)
de locatie is relatief moeilijk geschikt te maken
de locatie is waarschijnlijk ongeschikt.

Deze eerste indeling van locaties is te vinden op www.amersfoort.nl/daklozenopvang of op te vragen bij de Informatiewinkel aan het Stadhuisplein 7, telefoon 469 57 40.

De bijeenkomst op maandag 14 mei wordt gehouden in De Observant, Stadhuisplein 7 en begint om 19.45 uur.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (SOB), telefoon: 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl.


---- --