Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 9 mei t/m vrijdag 18 mei 2007

Woensdag 9 mei
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper ontvangt leerlingen van de middelbare school uit Liberec, de zusterstad van Amersfoort. De leerlingen bezoeken Amersfoort in het kader van een uitwisselingsproject met scholengemeenschap De Amersfoortse Berg. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Van Daalen is aanwezig bij de feestelijke prijsuitreiking in het kader van 50 jaar Europese Unie. De provincie heeft de gemeenten Utrecht en Amersfoort uigenodigd mee te doen aan een online quiz met vragen over de EU voor de medewerkers. Locatie: Provinciehuis Utrecht, Phytagoraslaan 101 te Utrecht.

16.00 uur
Wethouder Van 't Veld brengt samen met een aantal raadsleden een bezoek aan de Regionale Businessdagen. Locatie: De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

Donderdag 10 mei
10.15 uur
Wethouder Eerdmans zal aanwezig zijn bij het Stromenland Speeddaten leerwerkbanen. Tijdens deze bijeenkomst zullen VMBO leerlingen in contact gebracht worden met bedrijven uit de regio om stageplaatsen te verwerven. Locatie: Het Stromenland, Hooglandseweg Noord 55 te Amersfoort.

11.00 uur
Loco-burgemeester Luchtenveld reikt het Utrechts VerkeersveiligheidsLabel uit aan de montessorischool Pallas Athene. De school, die deze week zijn jaarfeest viert, heeft veel gedaan aan verkeersonderwijs en aan verkeersveiligheid rond de school. Locatie: Montessorischool Pallas Athene, Heinsiuslaan 1 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Van 't Veld is aanwezig bij de opening van het leerhotel Het Klooster, door staatssecretaris mevrouw Van Bijsterveldt-Vliegenthart. Het Klooster is de onderwijslocatie voor leerlingen van ROC ASA Amersfoort Hotel & Hospitality, het vmbo Het Stromenland Amersfoort en de Hoge Hotelschool Leeuwarden. Locatie: Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

16.30 uur
Loco-burgemeester Luchtenveld ontvangt nieuwe Nederlanders tijdens de naturalisatieceremonie. Locatie: raadszaal in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

19.45 uur
Wethouder Hekman is aanwezig bij de VIP-party Amersfoort Jazz. Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Donderdag 10 mei t/m zondag 13 mei
Een delegatie uit Amersfoort, bestaande uit burgemeester Van Vliet-Kuiper, wethouder Eerdmans, wethouder Kruyt, raadsleden, leden van het stedenbandcomité, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en ambtenaren, bezoekt de zusterstad Liberec op uitnodiging van burgemeester Kittner. Locatie: Liberec, Tsjechië.

Vrijdag 11 mei

12.30 uur
Wethouder Hekman opent samen met Jerney Kaagman de Dag van de Nederlandse Jazz. Locatie: Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Van 't Veld heropent Jongerencentrum Reset na een verbouwing. Locatie: Plataanstraat 19 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Van 't Veld reikt de eerste Jazz Industry Achievement Award uit tijdens de Dag van de Nederlandse Jazz. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Zaterdag 12 mei
11.00 uur
Loco-burgemeester Hekman geeft het startsein voor de viering van het 100-jarig jubileum van de Pinksterbeweging Nederland tijdens de Open Dag van de volle evangelie bethel kerk De Ark. Locatie: kerkgebouw De Ark, Evertsenstraat 75 te Amersfoort.

12.15 uur
Wethouder Hekman opent met een startschot de feestelijkheden ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Volleybalvereniging Wilhelmina. Locatie: Onze Lieve Vrouweplein te Amersfoort.

Maandag 14 mei
13.45 uur
Wethouder Van Daalen opent huisartsenpraktijk Nijenstede. De huisartsenpraktijk is onderdeel van een multifunctioneel 'zorgplein'. Patiënten, cliënten en inwoners uit de wijken Randenbroek en Schuilenburg kunnen er terecht bij de huisarts, de apotheek, de fysiotherapeut, het consultatiebureau voor ouderen en het ouderensteunpunt Nijenstede. Locatie: Ouderenzorg Nijenstede, Heiligenbergerweg 84 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Eerdmans onthult het kunstwerk 'Maronen', gemaakt door kunstenaar Michiel Jansen. Dit kunstwerk wordt door LATEI Projectontwikkeling cadeau gegeven aan de bewoners van het appartementengebouw 'Maroon' in de Melange. Locatie: Appartementengebouw Maroon, Van Opdamstraat te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Van Daalen is aanwezig bij een bijeenkomst over de gevonden locaties voor de daklozenopvang. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij het cultuurdebat 'Wat is het Nieuw Amersfoorts Peil?'. Dit is het slotdebat in een serie van 6 cultuurdebatten waarin de gemeente het gesprek aangaat met belangstellenden, kunstenaars, experts en culturele organisaties. Uitkomsten van o.a. deze debatten vormen de input voor de nieuwe meerjaren cultuurnota. Locatie: raadzaal stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Woensdag 16 mei
13.30 uur
Wethouder Van Daalen ontvangt een maquette over de Groengordel uit handen van een afvaardiging van het Kinderpersbureau. Deze maquette toont wat zij graag veranderd zouden zien in de Groengordel. Locatie: Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Van 't Veld opent een nieuwe buitenkast in de wijk De Koppel. Locatie: Zuiderkruis te Amersfoort.

Vrijdag 18 mei
15.00 uur
Het college ontmoet ondernemers en bestuurders uit het onderwijs, bedrijfsleven, overheid, maatschappelijke instellingen, cultuur en zorg tijdens 'Ontmoet Amersfoort'. Locatie: Joriskerk, De Hof te Amersfoort.


---- --