Gemeente Delft

Verstrekken eenmalige subsidie Mooi Weer Spelen

Het college van B&W heeft op 8 mei besloten de Mooi Weer Spelen voor 2007 eenmalig een garantiesubsidie te geven van ¤ 20.000, bovenop de eerder al verleende subsidie van ¤ 40.000. Het festival worstelt nog met de financiële nasleep van het bijna-faillissement van 2006.

Het college benadrukt dat het hier om een unieke situatie gaat en dat het bedrag van ¤ 20.000 een eenmalige garantiesubsidie betreft. Dit houdt in dat het bestuur van de Mooi Weer Spelen de onkosten tot een minimum dient te beperken en dat zij er alles aan moet doen om zoveel mogelijk extra sponsorgelden te genereren.

Op 1 mei liet het bestuur van de Mooi Weer Spelen in een brief aan het college van B&W weten dat het festival zonder extra financiële ondersteuning in 2007 geen doorgang zou kunnen vinden. Het college van B&W zal zo spoedig mogelijk na afloop van het festival met het bestuur van de Mooi Weer Spelen het verloop van het festival in 2007 evalueren. Op basis van deze evaluatie zal het college een beslissing nemen over subsidiëring van volgende edities.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft