Ingezonden persbericht


Persbericht

U&I Learning boekt de eerste maanden van dit jaar
tal van nieuwe projecten

Nieuwe klanten zorgen voor veelbelovende vooruitzichten

Gent, 9 mei 2007 - U&I Learning, de Gentse e-learningintegrator met vestigingen in België en Nederland, heeft in de afgelopen maanden tal van nieuwe klanten binnengehaald. Onder meer bekende namen als de NMBS, Agfa-Gevaert, Toyota, de Nederlandse Spoorwegen en Elsevier Baard deden een beroep op de expertise van het bedrijf om hun kennis verder te ontwikkelen. U&I Learning, dat een 100-tal medewerkers kent, groeit stilaan uit tot de marktleider in kennisoverdracht- en e-learningoplossingen voor de Benelux-regio.

De e-learningsector en meer in het algemeen de dienstverlening rond HR-oplossingen kent een nooit geziene groei. De producten en diensten die bedrijven vandaag op de markt brengen, worden steeds complexer. Daardoor voelen heel wat ondernemingen de behoefte om extra ondersteuning te bieden aan hun medewerkers en doelpubliek. Opleiding organiseren is dan vaak de meest doeltreffende oplossing, maar niet altijd de eenvoudigste: het organiseren van een cursus kost veel tijd en mankracht. Door de inzet van nieuwe internettechnologieën kan een onderneming haar middelen aanzienlijk efficiënter gebruiken. Steeds meer organisaties onderkennen dan ook de voordelen van kennisoverdracht- en e-learningoplossingen. Deze maatoplossingen maken het mogelijk om voor grote groepen van gebruikers kennisoverdrachtprojecten te realiseren.Recente gebeurtenissen rond nieuwe deals en acquisities, bewijzen bovendien dat de HR-dienstverlening in de lift zit en dat deze sector door beleggers nauw gevolgd en positief gewaardeerd wordt.

U&I Learning biedt aangepaste oplossingen voor bedrijven uit zowel de privé- als de overheidssector. In België sloot U&I Learning voor de eerste maanden van 2007 nieuwe contracten af met onder meer de NMBS (Train@Rail en Infrabel), Agfa-Gevaert, Toyota Motor Europe en Cosucra, telkens voor de ontwikkeling van een nieuwe opleiding voor de eigen medewerkers. Voor Portima en Syntra werden e-learningoplossingen ontwikkeld voor de ondersteuning van het doelpubliek, de gebruiker.

In Nederland kenden U&I Learning en dochterbedrijf FSR tevens een sterke groei. Er werden nieuwe projecten opgestart die steeds weer toegespitst zijn op de individuele behoeften van elke klant. Het Ministerie van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) deed een beroep op U&I Learning voor de ontwikkeling van ondersteunende handleidingen voor hun nieuwe digitale archiefsysteem. Andere nieuwe klanten zijn: Friesland Bank, GGz Groningen, Icare, Nederlandse Spoorwegen en Elsevier Baard.

"Bedrijven zijn genoodzaakt om in onze snel evoluerende maatschappij, continu en snel kennisoverdracht tussen hun medewerkers en klanten te organiseren", zegt Francis Declercq, CEO van U&I Learning. "Dat heeft een belangrijke impact op de eigen medewerkers en op de gebruikers, want zij worden gedwongen om zich voortdurend bij te scholen. E-learning is vaak de ideale oplossing om deze grote groep van gebruikers op een efficiënte wijze te ondersteunen. Wij voorspellen dat onze sector ook in de komende jaren nog een flinke groei zal kennen".

Over U&I Learning
U&I Learning, opgericht in 1997 is een belangrijke e-learning integrator, actief in België en Nederland. U&I Learning biedt bedrijven en organisaties oplossingen aan die hen helpen om op een productieve en efficiënte manier kennis te ontwikkelen en te verspreiden bij hun personeel en klanten. De oplossingen van U&I Learning zijn gebouwd op drie pijlers: leervriendelijke inhoud, een goede geïntegreerde begeleiding en een gebruiksvriendelijke technologie. U&I Learning telt vandaag een 100-tal gespecialiseerde medewerkers met relevante ervaring in pedagogie, psychologie, technical writing en ICT.

U&I Learning kende de afgelopen jaren een sterke groei en kon zijn klantenportefeuille uitbouwen tot een uitgebalanceerde, kwaliteitsvolle portefeuille met een groot aantal top-industrie- en overheidsklanten, waaronder namen zoals VDAB, Europese Commissie, Voka, Technifutur, NMBS, Belgacom, DHL, Alcatel, Arcelor, Aveve, Volkswagen, Interpolis, Dexia, Citibank, Vopak, ea. Het bedrijf werd in februari van dit jaar voor de tweede keer op rij verkozen als tweede snelste groeier in de regio Oost-Vlaanderen door Trends Gazelle.

U&I Learning is sinds augustus 2006 genoteerd op de beurs Vrije Markt van Euronext Brussel. Eind december 2006 werd een eerste acquisitie gerealiseerd via de overname van de Nederlandse sectorgenoot FSR. U&I Learning maakte begin dit jaar een geconsolideerde omzet bekend van 5,90 miljoen ¤, of een stijging van 27 % ten opzichte van het vorige boekjaar met een operationeel resultaat van 0,9 miljoen ¤ U&I Learning wordt geleid door Francis Declercq, CEO en heeft zijn hoofdvestiging in 9000 Gent, Molenaarsstraat 111. Telefoon: +32 9 265 74 74, fax: +32 9 265 74 84- website: www.uni-learning.com

Voor verdere informatie:
U&I Learning nv
Creative Strategies Public Relations
Francis Declercq
Benita Dreesen
Molenaarsstraat 111
Kon. Astridlaan 49
9000 Gent
1780 Wemmel
Tel. : +32 9 265 74 74
Tel.: +32 2 267 41 60
fdeclercq@uni-learning.com bdreesen@creative-strategies.be