Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 9 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 09-05-2007

Met onder meer: belediging, aanhoudigen branden en vals recept.

Belediging

Volendam, dinsdag 8 mei 2007, 14:17 uur.

De politie heeft een 42-jarige Volendammer aangehouden nadat hij een politieman enige tijd had uitgescholden. De man kreeg op de Scholeksterstraat een bekeuring omdat hij in zijn bestelauto gereden had zonder de autogordel te gebruiken. De man weigerde vervolgens de papieren ter inzage af te geven en bleef aanhoudend beledigingen uiten. De automobilist werd aangehouden en kreeg aan het politiebureau bekeuringen uitgereikt voor de gordel en het beledigen van een politie ambtenaar.

Vrouw gewond

Purmerend, dinsdag 8 mei 2007, 13:26 uur.

De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een 32-jarige Purmerendse gewond is geraakt. De vrouw reed in haar brommobiel over de Waterlandlaan vanuit de richting van de Purmersteenweg. Bij de kruising met de Wielingenstraat reed zij door onbekende oorzaak tegen de personenauto van een voor haar stilstaande 56-jarige vrouw uit Uitdam die vervolgens weer doorschoot tegen de auto van een 53-jarige Purmerendse. Een 19-jarige bestuurder van een bestelauto reed vervolgens tegen de achterzijde van de brommobiel waardoor de vrouw bekneld raakte. Zij werd door de brandweer bevrijd en met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Twee drankrijders

Zaanstad, dinsdag 8 mei, 20:51- 21:23 uur

Op de Provincialeweg in Zaandam en de Guisweg in Zaandijk werden dinsdagavond twee drankrijders aangehouden. Een 55-jarige man uit Wormerveer en een 54-jarige Zaandijker hadden beide anderhalf keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan en kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

Gordelcontroles

Assendelft/ Westzaan, dinsdag 8 mei 2007.

Tijdens een gordelcontrole op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen en de Nauernaseweg in Assendelft kregen vier bestuurders
dinsdagochtend een boete van 75 euro. Ook twee bestuurders die aan het bellen waren (niet handsfree) werden aan de kant gezet en bekeurd. Op de Communicatieweg-Oost werd dinsdagmiddag op snelheid gecontroleerd. In totaal 56 bestuurders reden sneller dan de toegestane 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km per uur.

Op het Blankenburg in Westzaan werden 's middags vier boetes uitgedeeld aan inzittenden die niet in de gordel zaten.

40 km per uur te hard

Wijdewormer, maandag 7 mei, 19:15-21:15 uur

Op de A7 werd maandagavond van 2690 voertuigen de snelheid gemeten. In totaal 45 bestuurders hielden zich niet aan de snelheidslimiet van 120 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 160 km per uur.

Aanhoudingen branden Rosmolenbuurt

Zaandam, woensdag 9 mei 2007, 05:13 uur.

De politie heeft twee Zaandammers van 17 en 18 jaar aangehouden als verdachten van brandstichting. Na meldingen van meerdere
containerbranden in de Rosmolenbuurt zochten diverse
surveillance-eenheden in de omgeving naar de daders. Een getuige had twee jongens weg zien rennen in de richting van de Bloemgracht waar het tweetal vervolgens werd aangehouden en ingesloten. Later werden in verhoren meerdere brandstichtingen toegegeven waaronder ook brandstichtingen van afgelopen weken in de Rosmolenbuurt.

Jongen gewond na val uit boom

Zaandijk, woensdag 9 mei 2007, 12:58 uur.

Een 12-jarige jongen uit Krommenie is gewond geraakt nadat hij op de Koperslagerstraat uit een boom is gevallen. De jongen was in de nabijheid van een school met een vriendje in de boom geklommen. Vermoedelijk door het afbreken van een tak is de jongen van enkele meters hoogte uit de boom gevallen. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Diefstal diesel

Noordbeemster, woensdag 9 mei 2007, 07:58 uur.

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Havermeerweg werd tussen dinsdagmiddag half zes en woensdagochtend half zeven circa 1500 liter dieselolie gestolen. Twee kettingen op het toegangshek van een wegenbouwbedrijf waren vernield om op het terrein te komen. Daar werd vervolgens het slot van een tankinstallatie vernield en de rode diesel weggenomen. Ook de elektrische pomp en een pomppistool werden meegenomen.

Vals recept

Monnickendam, woensdag 9 mei 2007, 12:12 uur.

De politie heeft een 32-jarige man uit Leerdam en zijn 31-jarige huisgenote aangehouden als verdachten van het aanbieden van vervalste recepten. De man probeerde een recept te verzilveren bij de apotheek op de Pierebaan. Men vertrouwde het niet en belde de politie die de man na een kort onderzoek aanhield. Buiten meldde zich de vrouw op wiens naam vermoedelijk ook recepten circuleren. Beide verdachten werden ingesloten.

Laatst gewijzigd 09-05-2007 15:50 | © Politie Zaanstreek-Waterland |