Nieuw-Vlaamse Alliantie


Vlaamse artsen hebben gelijk: splitsing gezondheidszorg noodzakelijk (09/05/07)

Minister Demotte reageert blijkbaar furieus op de resultaten van de peiling die de Artsenkrant organiseerde en die aangeeft dat driekwart van de Vlaamse artsen voor een splitsing van de gezondheidszorg is. "Niet defederaliseren, maar refederaliseren", luidt zijn devies. De socialistische poging om de splitsing van de gezondheidszorg van de politieke agenda te verwijderen door middel van een dubieuze RIZIV studie waaruit zou blijken dat er geen transfers meer zijn (sic), is dus mislukt. Artsen zijn nu eenmaal niet gemakkelijk om de tuin te leiden.

Het is voor mij een hart onder de riem dat driekwart van de Vlaamse artsen onze analyse deelt. Want, neen, minister Demotte, de Vlaamse artsen willen niet splitsen om te splitsen. De Vlaamse artsen willen een Vlaamse gezondheidszorg om elke gemeenschap te responsabiliseren en een beleid te creëren dat tegemoetkomt aan de verwachtingen, noden en eisen van de eigen bevolking. Demotte in zijn ivoren toren- ziet dit blijkbaar niet in.

Ik daag bij deze minister Demotte uit om de inhoudelijke discussie te voeren waarom het refederaliseren van de gezondheidszorg nefast is en net de splitsing van de gezondheidszorg de waarborg op een toekomstige solidaire gezondheidszorg. Jammer genoeg zal Radio 1 geen Franstalige excellenties aan de tand voelen, misschien is het tijd dat ze hun mening herzien, want gezondheidszorg verdient een thema te zijn in deze verkiezingen.

Auteur:
Ondervoorzitter N-VA
Dr. Louis Ide

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be