Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Hoogeveen, 09-05-2007

Politie houdt reconstructie dodelijk ongeval
SCHOONEBEEK - Op woensdag 9 mei heeft de politie in samenwerking met o.a. brandweer en gemeente een reconstructie gehouden van het dodelijk ongeval waarbij op 24 februari jl. aan de Burgemeester Osselaan/Beekweg in Schoonebeek twee mensen om het leven kwamen. De reconstructie is gehouden op precies dezelfde plaats waar het ongeval plaatsvond. De omstandigheden tijdens het ongeval zijn zoveel mogelijk nagebootst. Ook is een soortgelijke auto gebruikt als die betrokken was bij het ongeval. Tijdens de aanrijding tussen twee personenautos was er sprake van extreme weersomstandigheden. Door zware regenval stond er behoorlijk wat water op het wegdek. Medewerkers van de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie voerden met verschillende snelheden een aantal test uit. De reconstructie is op video opgenomen en wordt nadien geanalyseerd. De uitslag van het onderzoek is nog niet bekend. De verwachting is dat dit nog enkele weken gaat duren.

Bedrijfsongeval
RODEN Bij een bedrijfsongeval achter een woning aan de T Zondagstraat in Roden raakte woensdagmorgen een 17 jr. werknemer van een hoveniersbedrijf gewond. De jongen uit Peize was samen met zijn baas bezig met het vellen van een grote boom. Toen de boom viel kwam hij daar onder. De brandweer bevrijdde hem waarna hij is overgebracht naar het UMC Groningen. Een traumaheli kwam ter assistentie ter plaatse. Over de aard van de verwondingen is verder niets bekend. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.(07-138649)

Fietster in botsing met bus
EMMEN Een 61 jr. vrouw uit Emmen raakte woensdagmiddag gewond doordat ze op de Boermarkeweg met haar fiets in botsing kwam met een bus van Connexion. De vrouw stak onverwachts via de oversteekplaats de rijbaan van de Boermarkeweg over. Waarschijnlijk heeft ze de bus, bestuurd door een 44 jr. man uit Emmer Compascuum, niet gezien. Hij kon onmogelijk nog op tijd stoppen. De vrouw werd aangereden door de bus en viel op straat. Met onbekend letsel is ze overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (07-138816)

Vrachtwagenchauffeurs bekeurd
De politie bekeurde woensdagmorgen twee vrachtwagenchauffeurs voor het afvallen van lading. Beide vrachtwagenchauffeurs, een 42 jr. man uit Scherpenzeel en een 29 jr. man uit Tiel, verloren op de A-28 stenen en zand. Vrachtwagens (en aanhangers) moeten zodanig worden beladen dat er geen lading kan afvallen.

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.