Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 09-05-07

TILBURG, 9 mei 2007

220 euro boete vanwege het niet melden parkeerschade

TILBURG: Gistermiddag heeft een 28-jarige Tilburger een boete van 220 euro gekregen omdat hij nadat hij met zijn auto aan de Tamboerskade een parkeerschade had veroorzaakt dit niet meldde aan de benadeelde, een 27-jarige Tilburger.

Een 27-jarige Tilburger meldde gistermiddag dat zijn moeder rond 13.00 uur gezien had dat zijn auto beschadigd was. Er was sprake van een kras en lichte lakschade. De politie kreeg de melding van de Tilburger rond 17.00 uur De auto die de aanrijding veroorzaakt had stond er ook. De eigenaar van deze auto had echter op geen enkele wijze kenbaar gemaakt dat hij een aanrijding veroorzaakt had. Zijn auto had eveneens schade. Net op het moment dat de politie weg wilde gaan, kwam de bestuurder van deze auto ter plaatse en wilde in het voertuig stappen en wegrijden. Hij verklaarde dat hij de schade had gereden tijdens het inparkeren. Vanwege afspraken op kantoor was hij direct weggegaan. Ook had hij geen balpen of briefje bij zich om daarop zijn gegevens te schrijven en zich op die manier bekend te maken. In overleg met de parketsecretaris heeft de man een boete / transactie gekregen van 220 euro.

Politie ruimt drie hennepkwekerijen

TILBURG / HILVARENBEEK: Het districtelijk ruimteam heeft deze week voor de tweede keer hennepkwekerijen geruimd. Vandaag zijn in Tilburg plantages geruimd in woningen aan de Lunterenstraat (600 planten + illegale stroomafname) en Veestraat (465 planten + illegale stroomafname). Op een adres aan de Tilburgseweg in Hilvarenbeek trof de politie vijf kilo gedroogde toppen en 224 planten aan. Ook hier werd de stroom illegaal afgenomen. Ook gisteren werden door het ruimteam in Tilburg al twee kwekerijen ontmanteld.

De politie in Tilburg ruimt wekelijks gepland en ongepland hennepkwekerijen. Dergelijke plantages zijn vaak brandgevaarlijk, ook is er dikwijls sprake van stankoverlast en wordt in veel gevallen de stroom illegaal afgetapt. De aanpak van hennepkwekerijen is een belangrijke prioriteit voor de gemeente Tilburg. In een onder regie van de gemeente afgesloten convenant zijn tussen de
woningbouwcoöperaties, Essent, politie, gemeente, Traverse en het Openbaar Ministerie afspraken gemaakt over de aanpak daarvan.

Tilburger opgelicht via Internet

TILBURG: Een 29-jarge Tilburger heeft gisteravond bij de politie aangifte gedaan van oplichting. De man was op zoek naar een TOM-TOM navigatiesysteem. Op Marktplaats had hij op 18 april jl. een advertentie gezien waarin een dergelijk systeem voor 200 euro werd aangeboden. Hij mailde de aanbieder van het apparaat waarna zij overeenkwamen dat de Tilburger 200 euro op het Duitse
bankrekeningnummer van de aanbieder zou overmaken. Dit deed de Tilburger, het navigatiesysteem werd echter niet geleverd. Later ontdekte de Tilburger dat voor de man met wie hij zaken deed via sites gewaarschuwd werd en dat deze kennelijk al eerder was ontmaskerd als oplichter. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde Tilburger opgenomen.

Internetfraude

Een nieuwe vorm van oplichting vindt plaat via Internet. Via bekende verkoopsites worden goederen aangeboden zoals telefoons, concertkaartjes en computers. In veel gevallen worden de gekochte en (vooruit) betaalde goederen nooit geleverd aan de potentiële kopers.

De politie adviseert particulieren die zaken doen via Internet, zo mogelijk een ontmoeting te hebben met de andere partij. De betaling en levering kunnen dan gelijktijdig plaatsvinden. Post aangetekend verzenden is ook een mogelijkheid. (zie ook www.internetoplichting.nl)

Man voor 2^e keer mishandeld

TILBURG: Gisteravond is omstreeks 21.40 uur op de Piusstraat een 43-jarige Tilburger beroofd en mishandeld door twee mannen. Het slachtoffer lag in een portiek. Hij verklaarde dat hij door twee mannen was mishandeld. Ze hadden geld en zijn telefoon gestolen. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Elisabethziekenhuis. Hij heeft last van zijn ribben en kan moeilijk lopen. Het slachtoffer deed enkele weken geleden ook al aangifte. Op zaterdag 28 april jl. werd hij op een terras op het Piusplein door één dader mishandeld. Hij werd toen op zijn hoofd geslagen. De dader was één van de twee personen die ook bij het incident van gisteren betrokken was. De politie stelt aan de hand van de aanwijzingen van het slachtoffer over deze persoon een nader onderzoek in.

Winkeldievegge betrapt bij stelen portemonnee

GOIRLE: Vanmiddag is in een warenhuis op het winkelcentrum de Hovel een 65-jarige vrouw uit Goirle betrapt op winkeldiefstal. Ze pakte een portemonnee uit een schap en deed deze in haar tas. Ze liep zonder te betalen de winkel uit. Op dat moment ging het alarm van het detectiepoortje af. Ze liep toen terug de winkel in, waarna een medewerker de gestolen portemonnee t.w.v. 12 euro ontdekte. Ze krijgt een proces-verbaal.

Vrouw aangehouden na mishandeling rivale

TILBURG: De politie heeft vanmiddag een 30-jarige Tilburgse in haar woning aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het mishandelen van een 26-jarige vrouw. Het incident gebeurde vanmiddag omstreeks 13.00 uur op de Berkenrodelaan. Het slachtoffer werd, volgens haar verklaring, terwijl zij in een auto zat, onverwacht door de verdachte enkele keren in haar gezicht geslagen. Ze liep een opgezwollen oog en een snee in haar gezicht op. Eerder al had ze een dreigende mail met daarin ook enkele beledigingen van de verdachte ontvangen. De vrouwen hebben ruzie met elkaar omdat ze kennelijk een tijdje gelijktijdig een relatie hadden met dezelfde man. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Willem van Hooijdonk