Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 09-05-2007

Politie houdt verdachten inbraak na achtervolging aan

Heusden - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie na een achtervolging op de Elshoutseweg in Heusden twee inwoners uit 's-Hertogenbosch (27-en 28 jaar) aangehouden. De politie kreeg omstreeks 03.00 uur een melding dat er was ingebroken in de garage van een woning aan de Gijsbertus Voetiusstraat in Heusden. Terplaatse troffen ze drie verdachten aan in een auto. Na een stopteken kozen de drie met de auto het hazenpad. Na een achtervolging net buiten Heusden reed het drietal bij de N267 tegen een verkeersbord. Zij vluchtten daarop een weiland in. De 27-jarige verdachte kon direct al worden aangehouden. Agenten gingen dwars door sloten achter de twee andere verdachten aan. Uiteindelijk is de 28-jarige verdachte met behulp van een politiehond in een sloot aangetroffen. De derde verdachte wist te ontkomen. De inbrekers zijn ingesloten. Uit de garage is o.a. een minibike ontvreemd. De auto van het drietal is inbeslaggenomen.

Politie houdt man aan voor bedreiging

Vlijmen - De politie heeft vanmorgen een 54-jarige Vlijmenaar aangehouden voor bedreiging gepleegd bij zijn woning aan de Nassaudwarsstraat in Vlijmen. De man bedreigde vanmorgen twee agenten zowel verbaal als met een spade. De agenten waren daar ter beveiliging aanwezig bij de bouw van een scheidingsmuur door gemeenteambtenaren. De muur wordt daar in opdracht van de gemeente geplaatst, omdat de Vlijmenaar regelmatig overlast zou hebben en de confrontatie op zou zoeken met bewoners van een naastgelegen woonwagencentrum. De verdachte had eerder ingestemd met de bouw van de muur en verzette zich daar nu tegen. De man uitte vanmorgen zijn bedreigingen in de richting van de agenten. Verder wordt de man ervan verdacht medio januari 2007 een wethouder van de gemeente Heusden in verband met deze kwestie verbaal te hebben bedreigd. De Vlijmenaar is voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietsdief aangehouden

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag heeft de politie met behulp van een getuige op de Sint Teunislaan in 's-Hertogenbosch een 16-jarige bromfietsdief aangehouden. Hij wordt er o.a. van verdacht kort daarvoor een bromfiets te hebben gestolen bij de Rompertpassage. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Politie houdt verdachten openlijke geweldpleging aan

's-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdagavond in hun woning in Vlijmen, twee mannen van 41-en 20 jaar oud, aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal wordt ervan verdacht diezelfde avond van een bedrijfswagen op de Schout van Haestrechtsingel in 's-Hertogenbosch een paar ruiten te hebben vernield. Het motief van de vernieling ligt vermoedelijk in de financiële afhandeling van een zaak. Het tweetal is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie houdt insluiper aan

Drunen - De politie heeft dinsdag een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor insluiping in een woning aan de Stationsstraat in Drunen. De man wordt ervan verdacht de afgelopen week enkele malen de garage te zijn binnen geklommen. Tijdens zijn verblijf maakte hij gebruik van etenswaren en blikjes drinken die in de garage aanwezig waren. Ook droeg hij kleding van één van de bewoners. Hij werd betrapt door de bewoner. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Bosschenaar aangehouden voor vuurwapenbezit

's-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdagavond een 39-jarige man in zijn woning aan de Tweede Reitse Dreef in 's-Hertogenbosch aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Uit rechercheonderzoek was gebleken dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Bij een doorzoeking van zijn woning troffen agenten een pistool met munitie en een kleine hoeveelheid drugs aan. De goederen zijn inbeslaggenomen. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld.

Controle op verzoek bewoners

Haarsteeg/Vlijmen - De politie heeft dinsdagavond op verzoek van bewoners gecontroleerd op het rijden in strijd met een geslotenverklaring op de Tuinbouwweg in Haarsteeg en de Mortelweg in Vlijmen. Er zijn totaal 27 automobilisten bekeurd. De geslotenverklaring houdt verband met wegwerkzaamheden.

Controles op sluipverkeer

Vught - De politie district Aa & Dommel controleert momenteel op verzoek van bewoners regelmatig op sluipverkeer dat in strijd met een geslotenverklaring gebruik maakt van het Cromvoirtsepad in Vught. Aanwonende bewoners hebben veel last van opstuivend zand van de overtreders. De controles zijn begin mei begonnen en hebben tot op heden zestien overtredingen opgeleverd. Twintig potententiële overtreders keerden bij het zien van de politie om en kozen de normale route. Een gewaarschuwd mens telt voor twee !

Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

Oss - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 38-jarige Ossenaar aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht dinsdagavond in de schuur van een woning in Oss zijn dochter meerdere malen te hebben geschopt en geslagen. Het meisje liep daarbij pijnlijke plekken op. Het meisje was in de ogen van de vader te laat thuisgekomen. De verdachte is ingesloten.

Politie houdt verdachte mishandeling stadswacht aan

Oss - De politie heeft dinsdagmiddag op de Pater de Bleijstraat in Oss een 17-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor mishandeling en bedreiging van een stadswacht. De toezichthouder sprak een groepje jongeren aan omdat een van hen op de fiets door het voetgangersgebied op de Houtstraat reed. Hij kreeg daarop een grote mond en de 17-jarige Ossenaar op de fiets sloeg en bedreigde de stadswachter, een tweede jongen uit de groep sloeg het slachtoffer tot bloedens toe in het gezicht. De jongeren gingen er daarop vandoor. Surveillerende agenten wisten de 17-jarige verdachte aan de hand van het signalement op te sporen. Hij is aangehouden en inverzekeringgesteld.