Time : 17:02:44
Date : 09 May 2007
Sender Name: FAVV-AFSCA

FAVV stuurt aangiften voor heffingen uit naar alle operatoren binnen de Voedselketen voor het jaar 2007 en begint met de horecasector

Het federaal Voedselagentschap (FAVV) deelt mee dat de campagne voor de heffingen 2007 op 10 mei van start gaat. Vanaf morgen worden de aangifteformulieren gespreid verstuurd. In een eerste fase worden hoofdzakelijk de operatoren binnen de horecasector (hotels, restaurants, cafés, maar ook grootkeukens, traiteurs enz.) aangeschreven. Zij krijgen tot half juni 2007 de tijd om hun aangifte in te dienen via een internettoepassing of op papier. De operatoren uit de andere sectoren komen nadien aan de beurt.

Wie vragen heeft bij het invullen van de aangifte kan de on-line-hulp gebruiken, voor zover de betrokkene de aangifte elektronisch invult, of contact opnemen met het callcenter op het nummer 02/ 545 50 75. Het callcenter is elke werkdag bereikbaar tussen 8u en 18u.

Het FAVV herinnert eraan dat elke actieve operator binnen de horecasector zich moeten laten registreren bij het Voedselagentschap en, behalve voor een beperkt aantal gelimiteerde activiteiten, over een toelating moet beschikken. Als een operator binnen deze sector niet over een dergelijke registratie of toelating beschikt, dan wordt hij of zij uitgenodigd om het formulier "bijlage IV" in te vullen en door te sturen naar de provinciale controle-eenheid van zijn of haar provincie. Dit document kan men downloaden via de website van het Voedselagentschap of aanvragen bij het bovenvermelde callcenter.

Het FAVV wijst alle operatoren op hun verantwoordelijkheid en verzoekt hen de aangifte binnen de vooropgestelde termijn in te dienen.

Interessante webpagina's:

Elektronische aangifte: www.favv-fin.be
Zich kenbaar maken bij het Voedselagentschap:
www.favv.be/sp/agrements/agrements_nl.asp
Meer informatie over de financiering van het FAVV: www.favv.be onder de rubriek "financiering van het FAVV".

contactpersoon voor de Nederlandstalige pers:
Inge Jooris
0475 80 04 87

URL: http://www.favv.be http://www.afsca.be