Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VAN BEUSEKOM BREIDT DIENSTEN UIT EN ZET FINE ART & JEWELRY ONDERDEEL OP

BAARN, woensdag 9 mei 2007 - Na drie succesvolle veilingen te hebben verricht waarop kunst en juwelen onder de hamer kwamen, heeft Van Beusekom onlangs de Van Beusekom Fine Art & Jewelry tak opgezet. De vraag naar deze gespecialiseerde veilingen is zo groot, dat Van Beusekom deze nieuwe activiteit een plek heeft gegeven binnen het bedrijf.

Van Beusekom Fine Art & Jewelry
Het nieuwe bedrijfsonderdeel Fine Art & Jewelry van Van Beusekom is opgericht naar aanleiding van de toegenomen vraag om te bemiddelen bij de verkoop van kunst en sieraden. "Van Beusekom Fine Art & Jewelry veilt in het bijzonder boedels en goederen uit vrijwillige staking van activiteiten, maar ook uit overtollige voorraden en partijen afkomstig uit faillissementen", zegt veilingmeester Fred Abbink.

Uniek
De verkoop van de veiling vindt plaats vanaf de locatie waar de voorraden zich bevinden. Van Beusekom heeft voor de verkoop van Art & Jewelry al diverse malen met succes haar internetveilingssysteem gebruikt en is hiermee dan ook uniek in de branche. Uniek is enerzijds de veiling waarbij de voorraad afkomstig is uit vrijwillige bedrijfssluiting of faillissement en anderzijds het feit dat de veiling vanuit de oorspronkelijke winkellocatie plaatsvindt. Dit zijn echter geen voorwaarden voor de Fine Art & Jewelry activiteit.

Juwelier Heintzberger
De meest succesvolle veiling tot nu toe is de veiling van juwelier Heintzberger uit Bilthoven. De vrijwillige sluiting van deze zaak en de daaropvolgende veilingen verliepen zo goed, dat Heintzberger zich lovend uitliet in het vakblad 'Edelmetaal'. Dit leidde tot extra aanvragen van verkopingen.

Over Van Beusekom
Van Beusekom is opgericht in 1985 en is gespecialiseerd in het uitvoeren van taxaties, verkopingen en insolventiebegeleiding. Van Beusekom heeft twaalf werknemers en drie beëdigde taxateurs in vast dienstverband en doet 50 veilingen per jaar. Tot de opdrachtgevers behoren grote banken, insolventiebemiddelaars, makelaars in assurantiën, curatoren, advocaten, beleggers en directies van ondernemingen.

Voor meer informatie zie www.beusekom.nl

Noot voor de redactie,