Waterschap Rivierenland

Locatie nieuwe sloot De Laar bekend

Betere waterafvoer in Arnhem-Zuid

Langs het Ravensteinpad in de Arnhemse wijk De Laar legt Waterschap Rivierenland komend najaar een nieuwe sloot aan. Deze waterverbinding moet het te veel aan regenwater van Arnhem-Zuid afvoeren naar de Linge. Het definitieve ontwerp van de sloot is klaar, de aanleg start in september en is voor het einde van het jaar afgerond.

In het hele rivierengebied creëert het waterschap meer ruimte voor water. Dit is nodig om goed voorbereid te zijn op de klimaatveranderingen die ons meer regen en hevige buien zullen brengen. Het waterschap zorgt ervoor dat de sloot op een veilige manier in de woonomgeving past. Bovendien wordt hij zo ingericht dat er een gunstig leefklimaat ontstaat voor planten en dieren. Dat ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, maar het zorgt ook voor een betere waterkwaliteit.

Het ontwerp voor de nieuwe sloot aan het Ravensteinpad is onder meer het resultaat van een onderzoek dat Waterschap Rivierenland samen met de gemeente Arnhem vorige zomer heeft verricht. Afgelopen maanden heeft het waterschap in nauw overleg met de gemeente en de bewoners van de wijk de plannen verder uitgewerkt. Het defintieve ontwerp van de sloot vormt de basis voor het aanvragen van de benodigde vergunningen. Wanneer deze procedures niet leiden tot bezwaren, zal in september gestart worden.

Met de aanleg van de sloot verdwijnt er in het gebied een speelterrein. Hiervoor in de plaats komt een nieuw speelterrein elders in de wijk. De planafstemming hiervan verloopt via het gemeente project BuitenGewoonBeter.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe sloot op www.waterschaprivierenland.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Bastiaan Heutink van Waterschap Rivierenland, telefoon (0344) 64 90 90