Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 9 mei

BERGEN OP ZOOM, 9 mei 2007

Snelheidscontroles

HALSTEREN: Het Verkeershandhavingteam van de politie hield op woensdag tussen 09.10 uur en 12.15 uur een snelheidscontrole aan De Eendrachtsweg. Van de 650 passanten waren er 19 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid is 106 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

NIEUW VOSSEMEER: Ook op de Rijksweg is een snelheidscontrole gehouden door het VHT. Tussen 12.50 uur en 15.40 uur is er passeerden 835 weggebruikers de controle. Hiervan waren er 61 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid is 88 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Politie houdt verdachte aan na autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Een 18-jarige inwoner van Bergen op Zoom is dinsdagavond door de politie aangehouden. De man had even daarvoor een auto gestolen vanaf een parkeerterrein aan het Planetenplein in Bergen op Zoom. De eigenaresse van de auto had haar sleutels op het parkeerterrein verloren en was naar huis gegaan om reservesleutels te halen. Toen zij bij haar auto terugkwam bleek de auto te zijn gestolen. Even later zagen surveillerende politiemensen de auto rijden op de Acacialaan. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen moet zich later verantwoorden voor de rechter.

Politie houdt man aan voor potloodventen

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagavond een 49-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden voor potloodventen. De politie werd door een man aangesproken die vertelde dat hem zojuist een oneerbaar voorstel was gedaan. De man wees de verdachte hierna aan waarna de politie hem heeft aangehouden. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

Man lichtgewond bij aanrijding

STEENBERGEN: Een 22-jarige inwoner van Scherpenisse is woensdagochtend lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen. De man reed achter de vrachtwagen op de N259 uit de richting Halsteren maar zag over het hoofd dat de vrachtwagen afremde. Hierdoor reed hij met zijn personenauto tegen de achterzijde van de vrachtwagen aan. De man klaagde over pijn in zijn nek en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Auteur: Inge Rijgersberg / Nicolette Bovenhorst