Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 9 mei 2007

Winkeldiefjes aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 19:15 uur op de Moerwijk twee jonge winkeldieven aangehouden. Twee Bredase jongens (11, 12) werden gesnapt toen zij uit een winkel verschillende goederen hadden weggenomen. Toen de twee wegrenden uit de winkel rees het vermoeden bij een medewerkster van diefstal. Ze riep de jongens terug, die bekenden spullen te hebben gestolen. Na verhoor op het bureau werden ze overgedragen aan hun ouders. De twee gaan vermoedelijk een HALT-straf tegemoet.

Politie controleert snelheid

RIJSBERGEN: De politie heeft woensdag tussen 08:30 15:00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Bredaseweg. Op dat traject mag maximaal 80 km/u gereden worden. 4053 automobilisten passeerden de controlepost. Acht van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u.

BREDA: De politie heeft dinsdag tussen 12:30 15:30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Allerheiligenweg. Dit gebeurde na klachten uit de buurt. Op dat traject mag maximaal 50 km/u gereden worden. 1996 automobilisten passeerden de controlepost. 138 deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.

Hond in beslag genomen

ST. WILLEBRORD: Woensdagochtend rond 09:00 uur ontstond in de Leeuwerikstraat enige commotie toen de hond, een Jack Russel, van een 69-jarige inwoonster van St. Willebrord gebeten werd door de hond van een 26-jarige inwoonster van dezelfde plaats. Dit betrof een Staffordshire. Deze hond kwam met haar bazin naar buiten en vloog meteen op de Jack Russel, beet zich vast en liet niet meer los. Beide vrouwen probeerde de Staffordshire los te trekken en liepen hierbij bijtwonden op aan hun handen. Samen met andere toegesnelde buurtbewoners lukte het uiteindelijk de honden los te krijgen. De Jack Russel bleek ernstig gewond te zijn en zal mogelijk afgemaakt moeten worden. De eigenaresse van de Staffordshire heeft zich bij de EHBO-post van een ziekenhuis aan haar verwondingen. De 69-jarige vrouw deed hetzelfde bij de huisartsenpost. Na overleg met Justitie werd besloten de Staffordshire in beslag te nemen en zal door deskundigen beoordeeld zal gaan worden op zijn karakter.

Auteur: Manfredi Mauro