Provimi Groep

14% Omzetstijging eerste kwartaal 2007

Parijs/Rotterdam 9 mei 2007

Provimi (genoteerd aan Euronext in Parijs), een van de wereldleiders op het gebied van diervoeding, kondigt vandaag haar omzetcijfers over het eerste kwartaal van 2007 aan.

De omzet bedroeg EUR 478,7 miljoen, een stijging van 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzetstijging was deels het gevolg van de gestegen grondstofprijzen die geleidelijk aan de afnemers konden worden doorberekend zonder positief effect op de bruto marges. De netto invloed van acquisities en desinvesteringen bedroeg EUR 21,1 miljoen, wat met name bijdroeg aan de omzet in Frankrijk en Noord Amerika. De wisselkoersen hadden een negatief effect van EUR 10,8 miljoen. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met 11,8%.

Omzet (in miljoenen euro)           31/03/2007      31/03/2006          verandering
Frankrijk                                  49,7             41,0           +21,2%
Polen                                      95,0             81,5           +16,6%
Rest van Europa                           200,9            183,5           +9,5%
Noord Amerika                              67,8             50,4           +34,5%
Rest van de wereld                         65,3             63,7           +2,5%
Totaal                                    478,7            420,1           +13,9%


Het eerste kwartaal van 2007 werd gekenmerkt door hoge grondstofprijzen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De prijzen van eiwitten bleven hoog, hoewel de stijging in het eerste kwartaal minder sterk was dan in de tweede helft van 2006. De graanprijzen zijn gestabiliseerd, maar waren desalniettemin op een zeer hoog niveau vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In Frankrijk lieten zowel omzet als volume een goede stijging zien in de belangrijkste produktgroepen, vooral in premixen. De omzet op de thuismarkt ontwikkelde zich goed ondanks sterke concurrentie. De nieuwe honden- en kattenvoeractiviteiten die in december vorig jaar zijn overgenomen droegen verder bij aan de omzet.

In Polen vertoonden omzet en volume een aanzienlijke stijging in vergelijking met de eerste drie maanden van 2006, geholpen door de hogere omzet van compleet voer voor varkens als gevolg van lagere graanvoorraden bij boeren. De marktomstandigheden voor afnemers blijven echter ongunstig en het exportverbod van Pools vlees naar Rusland bleef van kracht. Stijgende grondstofprijzen konden, met enige vertraging, worden doorberekend aan afnemers.

In de Rest van Europa compenseerde een goede ontwikkeling van de veevoeractiviteiten in Bulgarije, Rusland, Roemenië, Nederland en Spanje ruimschoots de lagere omzet in Hongarije. De Europese honden- en kattenvoeractiviteiten werden geconfronteerd met stijgende grondstofprijzen. De omzetgroei van honden- en kattenvoer was bijzonder sterk in Centraal en Oost Europa. Dankzij gunstige weersomstandigheden boekten de visvoeractiviteiten een goede vooruitgang in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.

In Noord Amerika leverden de acquisities van vorig jaar een belangrijke bijdrage aan de omzet. De activiteiten in de Verenigde Staten presteerden goed, ondanks een negatieve invloed van de dollar. Gestegen tonnage en hogere grondstofprijzen voor micronutriënten droegen beiden bij aan de omzet.

In de Rest van de wereld vertoonde de omzet een lichte stijging met een goede bijdrage van de Indiase en Vietnamese activiteiten.

Omzetcijfers eerste halfjaar 2007 9 augustus 2007 Halfjaarresultaten 2007 11 september 2007

Naast dit persbericht kunt u een samenvatting van de kwartaalpublicatie van de Poolse beursgenoteerde dochteronderneming Provimi Rolimpex van de groep vinden op de website van de groep: www.provimi.com

De Provimi groep is wereldwijd vertegenwoordigd in alle soorten diervoeding en is marktleider op alle markten waarin zij actief is. Het bedrijf heeft bijna 9.000 mensen in dienst en realiseert een omzet van EUR 1,8 miljard. Provimi beschikt over meer dan 100 productiecentra in circa 30 landen en exporteert naar ruim 100 landen. Provimi biedt technische ondersteuning en fabriceert producten voor alle diersoorten, inclusief herkauwers, paarden, pluimvee, varkens, vissen en huisdieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Miriam ter Braak, PR manager
Tel: + (31) 10 423 96 33, of + (31) 6 511 23 766


---- --