Gemeente Wijk bij Duurstede

MKB-overleg nieuw leven ingeblazen

Het overleg van het Midden- en Kleinbedrijf (MKB-overleg) is een adviesorgaan voor het college, waarin de gemeente met het georganiseerde bedrijfsleven spreekt over initiatieven, voornemens en de beleidsontwikkeling op het gebied van de lokale economie. De overleggen gaan bijvoorbeeld over het agrotoerisme en de aanleg van de Langshaven.

Nieuwe aanpak
Wethouder Henk Muis heeft eind vorig jaar het MKB-overleg nieuw leven ingeblazen, nadat er bij gebrek aan agendapunten de laatste periode geen bijeenkomsten meer plaatsvonden. In december 2006 is er daarom weer een bijeenkomst geweest, waarin gesproken werd over de verwachtingen van dit overleg. Vier maal per jaar (in februari, mei, september en november) komt deze groep nu weer bijeen met als doel de economische ontwikkeling van Wijk bij Duurstede te bevorderen. Het verschil met de vroegere bijeenkomsten is, dat de informatie die uit dit overleg komt, niet meer alleen bestemd is voor de leden. Ook u kunt kennis nemen van de informatie, omdat op de gemeentelijke website (www.wijkbijduurstede.nl) binnenkort de verslagen en de agendapunten onder het Ondernemersloket komen te staan. Vier gemeenteraadsleden zijn lid van het MKB-overleg, zodat de informatiestroom naar en van de raad ook goed op gang komt.

Wie zitten er in het MKB-overleg?
In het MKB-overleg zitten vertegenwoordigers van de gemeente, gemeenteraad, Ondernemersvereniging Cothen, Ondernemersvereniging Langbroek, Industriekring Wijk bij Duurstede, Hart van Wijk, Horeca Nederland afdeling Kromme Rijn, de Kamer van Koophandel, Winkeliersvereniging De Horden en Winkeliersvereniging De Heul. Het overleg gaat zich ook richten op het landelijk gebied en de zorg, dus het is mogelijk dat de groep wordt uitgebreid met vertegenwoordigers uit deze sectoren.