Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060714750

Vragen van de leden Fritsma en Agema (beiden PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht dat op éénderde van alle hogescholen en universiteiten minder dan 10 uur per week les/college wordt gegeven. (Ingezonden 9 mei 2007)


1
Bent u bekend met het bericht 1) dat op éénderde van alle hogescholen en universiteiten minder dan 10 uur per week les/college wordt gegeven?


2
Deelt u de mening dat onderwijs kennisoverdracht moet zijn en dat dit op deze wijze onvoldoende plaatsvindt? Zo ja, wat gaat u ondernemen om op hogescholen en universiteiten een minimaal aantal contacturen te garanderen? Zo neen, waarom niet?


3
Deelt u de mening dat dertien uur per week ook onvoldoende is voor een gedegen kennisoverdracht? Zo ja, hoe gaat u bewerkstelligen dat feitenkennis wel voldoende wordt overgedragen? Zo neen, waarom niet?


4
Ziet u in deze informatie een goede reden het nieuwe leren niet door te voeren? Zo neen, waarom niet? Zo ja, garandeert u dat het nieuwe leren niet verplicht aan scholen wordt opgelegd?


5
Ziet u in het gegeven dat studenten zelf aangeven onvoldoende les/college te hebben het bewijs dat er te weinig les/college gegeven wordt? Zo neen, waarom niet?


1) Trouw, `Minder dan tien lesuren op een derde van universiteiten', 8 mei 2007