Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT

Utrecht, 9 mei 2007

Minister Rouvoet reikt 'Geweldig Talent'- prijs uit!

Vandaag was minister Rouvoet, op uitnodiging van de Nationale Jeugdraad, te gast bij jongerencentrum Underground in Lelystad. Hier sprak hij met jongeren uit het hele land over allerlei belangrijke onderwerpen die in Nederland spelen. Ook reikte de minister de 'Geweldig Talent'- prijs uit aan de 15-jarige Khalid uit Arnhem. Een verdiende prijs, want Khalid organiseerde vrijwillig in zijn buurt een groot kickbox gala voor jongeren. Khalid is voor minister Rouvoet een inspiratie om in de toekomst een vergelijkbare prijs uit te reiken aan gemeenten die op een positieve manier werk maken van jongerenparticipatie.

"Ik lanceer hier maar het voorstel. Eigenlijk wil ik jaarlijks een prijs gaan uitreiken aan de gemeente die op de meest positieve en opvallende manier werk maakt van jongerenparticipatie", aldus minister Rouvoet. Samen met de Nationale Jeugdraad wil de minister dit plan uitwerken, omdat hij het belangrijk vindt dat jongeren hierbij in een vroeg stadium worden betrokken. "Volwassenen denken en leven niet zoals jongeren denken en leven. Het is veel beter om jongeren erbij te betrekken."

Voorafgaand aan de uitreiking, ging de minister onder andere in gesprek met jongeren die betrokken zijn bij projecten van de Nationale Jeugdraad, zoals het project All Different All Equal en Pimp My Block. Natuurlijk kwamen ook de lidorganisaties aan het woord om de minister een beeld te geven van de diversiteit aan jongerenorganisaties in Nederland. Naast optredens van hiphopgoeroes Brutus, Lange Frans en Baas B, was er aan het einde van de middag ook een hiphopbattle. Jongeren gaven in deze battle een positief geluid aan gelijkheid en tolerantie. Een mooie afsluiting van de dag waarbij jongeren echt aan het woord kwamen.

De Nationale Jeugdraad vindt het belangrijk dat jongeren kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij zelf belangrijk vinden. Kijk ook op www.jeugdraad.nl

Noot voor redactie,