Gemeente Hilversum

Besluiten gemeenteraad 9 mei

14 mei 2007
De gemeenteraad van Hilversum vergaderde op woensdag 9 mei 2007. Aan de orde kwamen onder meer:

Het Vragenuur.
De PvdA en de SP vroegen in een motie om een financiële regeling voor de asielzoekers die in Hilversum wachten op de uitvoering van de Pardonregeling. Verder wilden zij dat deze mensen alvast zouden kunnen beginnen aan een inburgeringstraject. Wethouder Ben Hammer (Welzijn) nam de motie, die hij sympathiek vond, over, maar hij waarschuwde voor te veel optimisme omdat het moeilijk zal worden om de juiste informatie te achterhalen. De wethouder streeft er naar om in augustus de commissie Welzijn te informeren over een plan van aanpak.

Het Plan van Aanpak stedelijke vernieuwing Van Riebeeckkwartier. De gehele raad stemde hiermee in, maar vroeg ook aandacht voor een goede communicatie met de omwonenden van het Bontekoe-terrein. Op dit terrein kan een woondienstenzone komen.

De Economische Visie.
De gemeenteraad was ook unaniem, en enthousiast, ten aanzien van de Economische Visie. Wethouder Jan Rensen zegde toe dat twee van de in het totaal zeven uitwerkingsnota?s voor de zomer gereed zullen zijn. Voor het einde van het jaar zullen de aanzetten van alle zeven nota's klaar zijn.

De verbouwing/renovatie zwembad De Lieberg.
Met uitzondering van de DLPH ging de gemeenteraad akkoord. De DLPH verlangde een aantrekkelijker zwembad.

De Herinrichting van twee kruispunten Gijsbrecht van Amstelstraat. De meerderheid schaarde zich achter het collegevoorstel om de kruispunten van de Gijsbrecht met de Neuweg en Bosdrift her in te richten. De PvdA, VVD en DLPH waren tegen. Zij wilden dat de Gijsbrecht weer voorrangsweg wordt omdat de weggebruiker gezien de allure van de Gijsbrecht ook verwacht dat deze weg een voorrangsweg is. Zoals al eerder was toegezegd in de commissievergadering verdwijnen er enkele parkeerplaatsen op de Neuweg om dat kruispunt overzichtelijker te maken en wordt het 30km-regiem op de Gijsbrecht uitgebreid.