Seminar: Succesvolle communicatie in ICT-offshoring (9 mei 2007)


AMSTERDAM, 20070328 -- Op woensdag 9 mei 2007 leren ICT professionals en HR-Managers van ICT-bedrijven, banken, verzekeraars en andere internationale bedrijven tijdens een middagbijeenkomst hoe zij optimale resultaten bereiken door goede communicatie met hun ICT offshore partner. Horizon Interlingua organiseert dit praktijkgerichte seminar. Sprekers Paul Tjia, senior consultant GPI Consultancy, en Nils Nugteren, service delivery director bij LogicaCMG Application Services, geven een overzicht van trends, ontwikkelingen en aansprekende best-practices. Er zijn workshops van Horizon Interlingua en Boertiengroep. De kosten zijn 85 euro. Locatie: Meeting Plaza Maarssen.

Offshoring van ICT-activiteiten
Een groeiend aantal ondernemingen besteedt haar ICT-activiteiten uit naar landen en regio's met goed opgeleide specialisten, zoals India, China en Oost-Europa. De redenen voor offshoring zijn lagere ICT-kosten en het groeiend tekort aan goede ICT-ers in Nederland. Deze voordelen kunnen echter teniet worden gedaan door grote interculturele verschillen en taalbarrières. In de praktijk is de communicatie tussen de verschillende onderdelen van het offshoreteam daardoor vaak moeizaam. Dit leidt tot sterke vertraging van projecten, onbegrip en irritaties.

Het belang van goede communicatie
Goede communicatie met de offshore partner is essentieel: de taal- en cultuurverschillen kunnen de succesvolle implementatie van een offshore ICT-project in de weg staan. Voorbeelden hiervan zijn een verkeerde interpretatie van opdrachten door het moeilijk verstaan van het Engels van Indiërs of miscommunicatie over het halen van deadlines door cultuurverschillen. Bewustwording van taalgebruik en interculturele verschillen zorgt voor een effectievere samenwerking en optimaal resultaat.

Praktijkgericht seminar
Tijdens dit praktijkgerichte seminar (middag) krijgt de deelnemer inzicht in hoe hij/zij taal- en cultuurproblemen voorkomt en optimale resultaten bereikt met een ICT-offshore-project. Sprekers Paul Tjia, senior consultant GPI Consultancy, en Nils Nugteren, service delivery director bij LogicaCMG Application Services, geven een overzicht van trends, ontwikkelingen en aansprekende best-practices. Er zijn workshops van Horizon Interlingua en Boertiengroep. Voor meer informatie over het programma, klikt u hier (PDF). www.horizoninterlingua.nl/upload/pdf/seminar_communicatie_bij_offshoring_van_ict.pdf.

Deelnemers aan het seminar
Het seminar is interessant voor projectmanagers, projectleiders en (ICT)-informatie-architecten van zowel aanbieders (ICT-bedrijven en adviesbureaus) als gebruikers (banken, verzekeraars, etc.) van offshore ICT-activiteiten. Ook voor HR-managers is deelname interessant gezien hun faciliterende rol. Zowel bedrijven die zich oriënteren als bedrijven die reeds ervaring hebben met offshoring krijgen oplossingen aangereikt tijdens deze middag.

Deelname
Deelnemers kunnen zich aanmelden door de uitnodiging met inschrijfformulier (PDF) te printen, in te vullen en te faxen of opsturen. www.horizoninterlingua.nl/upload/pdf/seminar_communicatie_bij_offshoring_van_ict.pdf. Ook kunnen zij mailen naar info@horizoninterlingua.nl of bellen met één van onze trainingsadviseurs op 020-43 00 213.

Deelnamekosten: 85 euro.
Sluitingsdatum: 18 april 2007

Locatie
Meeting Plaza Maarssen
Planetenbaan 100, 3606 AK Maarssen
Parkeren is gratis

Over Horizon Interlingua
Horizon Interlingua verzorgt al 30 jaar taaltrainingen voor de Nederlandse zakelijke markt. Het mogelijk maken van effectieve communicatie met buitenlandse relaties of collega's is het doel van de trainingen. Horizon Interlingua biedt open- en maatwerktrainingen aan, in de talen Engels, Duits, Frans, Spaans en Nederlands voor anderstaligen. Horizon Interlingua is gevestigd te Amsterdam en beschikt over trainingslocaties in Bunnik, Rotterdam en Zwolle. Horizon Interlingua is onderdeel van de Freia-groep: www.freia.nl.





Horizon Interlingua