Official Hanska Duo Tribute


Tribute to Hanska

BAAK, 20070406 -- Wie kent er in de Achterhoek en verre omstreken niet de naam HANSKA DUO. In de zeventiger en tachtiger jaren werd er geen feest of kermis gevierd zonder de muzikale inbreng van dit legendarische duo. Iedereen zong de hele avond uit volle borst de nummers mee. De Pruimenpolka, zeg schat waor blief i-j met mien andievie, sex met die kale en zo kun je nog wel even doorgaan. Zelfs anno 2007 worden deze liedjes nog volop (mee) gezongen.

Nu, zo'n kleine 10 jaar na zijn overlijden hebben 2 mensen uit Boak, de koppen bij elkaar gestoken om nog eenmaal de herinnering aan het fenomeen Hans Wonnink weer tot leven te brengen.

Verschillende artiesten en muzikanten die ooit met Hans op een of andere manier hadden samengewerkt werden benaderd. Aan hun werd de vraag gesteld of zij bereid waren mee te werken aan een avond in het teken van.

Er is natuurlijk maar een dorp waar dit gebeuren plaats kan vinden en dat is natuurlijk Boak. Het dorp waar Het Hanska Duo meer dan dertig jaar heeft gespeeld op alle kermissen en vele feesten en partijen. Elk jaar met de kermis kwam Hans weer met een nieuw lied speciaal voor die gelegenheid. Het dorp Boak (gemeente Bronckhorst) in de Achterhoek waar de woorden respect en saamhorigheid nog bestaan en waar een rijk verenigingsleven is. Vrijwilligerswerk wordt door velen gestimuleerd en is ook de grote kracht van dit mooie dorpje.

Om toch stil te staan bij deze rasmuzikant en de gedrevenheid die hij tot zijn laatst dag had toen hij stierf aan kanker, hebben Roy Wolbrink en Werner Willemsen in december 2006 het initiatief genomen om met Annelies Wonnink in overleg te gaan of zij iets voelde voor een Tribute to Hanska . Na dit onderwerp bespreekbaar te hebben gemaakt kon er een planmatige opzet worden gemaakt voor dit festijn.

Gemoedelijk en plezier zijn de trefwoorden van deze avond.
De muzikanten die belangeloos hun medewerking hebben toegezegd zijn: Jan Manschot, Bennie Michelbrink, Fred Duyn, Barth Glasbergen, Jeroen Pothoff , Eduard ten Have en zelfs Bennie Jolink heeft spontaan aangeboden zijn bijdrage te leveren.


Alle opbrengsten van deze avond gaan naar het KWF fonds die hun dank uiten voor het initiatief om een feest in het teken te stellen van KWF Kankerbestrijding. Zij waarderen zeer dat wij tijdens deze tribute aandacht vestigen voor hun fonds en hierbij geld ophaalt voor de kankerbestrijding in Nederland.

Het feest zal Woensdag 9 mei 2007 plaats vinden op locatie:

Hotel/Cafe/Restaurant "Herfkens"
Z-E weg 64
7223 DJ BAAK
Tel: 0575- 44 12 52

Aanvang van het feest is 19.30 uur. De kaartverkoop zal plaatsvinden op zaterdagavond 14 april 2007 vanaf 20.00 uur.





Roy Wolbrink