Gemeente Spijkenisse


Sportteam Spijkenisse organiseert toernooi Flag Football en Cheerleaden

30 maart 2007

Flag Ball
Woensdag 09 mei strijden 20 teams om de felbegeerde titel tijdens het kampioenschap Flag Football en Cheerleaden voor het VMBO in Spijkenisse. De 2 beste teams vertegenwoordigen Spijkenisse op het NK in Amsterdam.

Het sportteam van de gemeente Spijkenisse organiseert op woensdag 9 mei voor de tweede keer het kampioenschap Flag Football en Cheerleaden voor het VMBO in Spijkenisse. Deze relatief nieuwe sport is in korte tijd razend populair geworden. Deden vorig jaar nog vier VMBO-scholen mee, nu zijn ze allemaal van de partij. Ongeveer twintig teams zullen strijden om de felbegeerde titel.

Begin vorig jaar is het sportteam in samenwerking met de Stichting Schoolleague en de Amsterdam Admirals gestart met introductielessen Flag Football en Cheerleaden op het VMBO onderwijs. Vier VMBO scholen hebben zich toen aangemeld voor deze lessen.

Op 19 april 2006 werd het eerste succesvolle VMBO Flag Football en Cheerleaden kampioenschap met dertien teams van Spijkenisse gespeeld. De twee beste teams hebben Spijkenisse vertegenwoordigd op het Nederlands kampioenschap in Amsterdam.

Gymdocenten leren de fijne kneepjes
De voorbereidingen voor het kampioenschap Flag Football en Cheerleaden zijn inmiddels in volle gang. Om deze nieuwe sport te stimuleren, heeft het sportteam een bijscholingscursus door de Stichting Schoolleague West 2 georganiseerd. Negen docenten van De Eilanden, De Ring van Putten, De Oude Maas en de Charles de Foucauld hebben op 13 maart een tweede cursus in Den Haag gevolgd. Met de opgedane kennis en vaardigheden trainen zij hun eigen teams in de voorbereiding op het kampioenschap van Spijkenisse.

Het sportteam zorgt voor het georganiseerde sportaanbod voor kinderen en jongeren tot 23 jaar, zoals de sportinstuiven, het kerstzaalvoetbaltoernooi, het Flag Footbal toernooi en het Skate event. Het sportteam werkt daarbij samen met scholen, de GGD en sportaanbieders. Jaarlijks trekken de activiteiten van het sportteam maar liefst 13.000 deelnemers.

Het Flag Football en Cheerleaden kampioenschap wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Spijkenisse, Rabobank Spijkenisse, Maasdelta en de Amsterdam Admirals.