Gemeente Tilburg

7-5-2007
Voorstellingen op Rioolgemaal Moerenburg
De Kwekerij speelt Verborgen stad van 9 tot en met 19 mei

Vanaf 9 mei speelt De Kwekerij Theaterproducties 10 voorstellingen van Verborgen stad op het terrein van Rioolgemaal Moerenburg aan de Hoevense Kanaaldijk in Tilburg. Verborgen stad is een project in opdracht van KORT (Kunst in de Openbare Ruimte van Tilburg).

Verborgen stad
De Kwekerij is een multidisciplinaire groep kunstenaars onder leiding van Joris van Midde. Ze hebben zich bij het maken van Verborgen stad laten inspireren door het gebied. De bezoeker wordt tijdens de voorstelling meegenomen op ontdekkingstocht over het terrein van de oude waterzuiveringsinstallatie. Dit gebied heeft iets magisch; het is een desolaat niemandsland, een plek waar de verbeelding regeert. De Kwekerij creëert in Verborgen stad een mythische droomstad die bevolkt wordt door verhalenvertellers, rariteiten en curieuze passanten. De Kwekerij liet zich voor het stuk ook inspireren door de roman 'De Onzichtbare steden' van Italo Calvino. Meer informatie kunt u lezen op www.dekwekerij.nl

Voorstelling bijwonen?
De voorstelling Verborgen stad is te zien van woensdag 9 mei tot en met zondag 13 mei en van dinsdag 15 mei tot en met zaterdag 19 mei. Aanvang is telkens om 21.00 uur op Rioolgemaal Moerenburg, Hoevensekanaaldijk, Tilburg. Kaarten zijn te reserveren via reserveren@dekwekerij.nl (10 euro per persoon) en zijn een uur voor de voorstelling op te halen bij Zomerlust.

KORT en Moerenburg
De voostellingen van De Kwekerij op Rioolgemaal Moerenburg zijn onderdeel van een reeks van kunstprojecten in het kader van KORT. Sinds enkele maanden heeft KORT op Moerenburg een kantoor, Wisselstroom, dat fungeert als uitvalsbasis voor kunst en kunstenaars. In juli start de Tilburgse kunstenaar Anton Watzeels zijn project 'rodekoolveldhospitaal'. Ook is KORT van plan een broedplaats op Moerenburg te vestigen.
www.tilburg.nl/kort