uitnodiging uitreiking renovatieprijzen


07.05.2007 / 13:43 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Expodia bv

Expodia bv

Uitnodiging voor de pers

s-Hertogenbosch, 7 mei 2007
Tijdens de opening van de beurs Renovatie en Onderhoud 2007, op 9 mei om 10.00 uur in de Brabanthallen s-Hertogenbosch, zal de Nationale Renovatieprijs worden uitgereikt. De pers is hierbij van harte welkom. Uit de totaal 75 inzendingen zijn negen renovatieprojecten genomineerd. Er worden prijzen uitgereikt in 3 categorieën, Woningbouw Renovatie, Woningbouw Herbestemming en Utiliteitsbouw. De genomineerde projecten reiken oplossingen aan voor de problemen die zich in de renovatie voordoen. Zij zullen op de beurs geëxposeerd worden.

Verder zal, onder de noemer 'De teloorgang van het stadsbeeld', dr. Vincent van Rossem, medewerker Buro Monumentenzorg en Archeologie van de Gemeente Amsterdam, de tweede Jan Schaefferlezing verzorgen.
Juryvoorzitter prof. ing. André Thomsen zal daarna de winnaars bekendmaken. Jack de Leeuw, directeur SBR, zal tenslotte de Innovatieprijs uitreiken.

Direct na de prijsuitreiking opent Erik Wilke, adjunct-directeur van Aedes, de vakbeurs Renovatie en Onderhoud 2007. Deze beurs haakt in op de actualiteit waarbij de aanpak van verpauperde wijken speerpunt van het beleid van de regering is en er een inhaalslag gemaakt moet worden om de voorraad gebouwen op een hedendaags niveau te brengen.