Groep Colruyt


08/05/07

Nieuwe Colruyt-winkel in Beveren Opening: woensdag 9 mei

Woensdag 9 mei gaat er in Beveren een nieuwe Colruyt-winkel open. Op de gevel staat in grote letters de garantie die Colruyt zijn klanten biedt: 'Laagste prijzen'. Wat daarnaast ook onmiddellijk in het oog springt, is de opvallende architectuur van het nieuwe gebouw.

Er was vroeger al een Colruyt-winkel in Beveren, maar die werd ongeveer anderhalf jaar geleden gesloten en afgebroken, om plaats te maken voor een nieuwe winkel. En die nieuwbouw staat letterlijk op poten: de winkel is op palen gebouwd en zweeft enkele meters boven de grond. De palenconstructie stelt Colruyt in staat een grote winkel te bouwen in het centrum van Beveren zonder beslag te leggen op de schaarse ruimte die er nog is. Meteen is de parking voor driekwart overdekt en een stuk groter, met in totaal 138 parkeerplaatsen.

Bij de bouw is er ook gedacht aan de buren: de loskaai voor vrachtwagens is volledig afgesloten, zodat er geen geluidshinder is bij het laden en lossen.

Binnen in de winkel is er met 1943 m² plaats voor een ruim en gevarieerd aanbod producten. Colruyt biedt er zijn klanten al zijn troeven:

* een zelfbedieningsbeenhouwerij, waar het vlees ter plaatse versneden en verpakt wordt;

* een ruim aanbod groenten en fruit die elke dag vers geleverd worden in een speciale gekoelde versmarkt;

* een uitgelezen selectie wijnen van over de hele wereld;
* voedingsproducten van uiteenlopende prijsklassen, waarbij bekende, nationale merken zij aan zij staan naast eigen huismerken;
* tientallen vissoorten in de diepvriesafdeling, en ook diepgevroren vlees, groenten, desserts, ...

* een uitgebreid assortiment niet-voedingsartikelen, zodat de Colruyt-klanten ook voor hun keukenbenodigdheden, cosmetica, onderhoudsproducten en multimedia in dezelfde winkel terecht kunnen;

* en voor alle producten garandeert Colruyt op elk moment de laagste prijs.

Frank Derouck, de gerant van de nieuwe winkel, is dan ook vol vertrouwen voor de opening: "Tijdens de bouw van de winkel, zijn we onze klanten blijven bedienen op een andere locatie in Beveren. Maar we zijn blij dat de nieuwe winkel nu klaar is en we onze klanten opnieuw in een winkel kunnen ontvangen die tiptop in orde is en waar we het volledige assortiment kunnen aanbieden. Mijn ploeg en ik zijn er helemaal klaar voor."

Gerant Frank wordt bijgestaan door een team van 53 medewerkers: 44 bediende-verkopers (9 meer dan in de vorige winkel), 8 beenhouwers en
1 inpakster.

Woensdag 9 mei openen zij dus de deuren van hun nieuwe winkel. Maar dinsdag al is iedereen uitgenodigd om tijdens een openingsreceptie een kijkje te nemen in de nieuwe winkel. De receptie begint vanaf 17.30.