Gemeente Leudal


Aanbeveling benoeming burgemeester gemeente Leudal

De gemeenteraad van Leudal deelt mee dat in een besloten raadsvergadering, gehouden op 8 mei 2007, de aanbeveling is vastgesteld aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de benoeming in de vacante functie van het ambt van burgemeester van de gemeente Leudal. De aanbeveling omvat, zoals wettelijk is voorgeschreven, de namen van twee personen. Alleen de naam van de nummer één van de aanbeveling wordt openbaar bekend gemaakt.

De gemeenteraad heeft, op advies van door de raad ingestelde Vertrouwenscommissie, besloten om de heer A.H.M. (Arno) Verhoeven MPM, wonende Dr. Barentsenstraat 44, 5571 DG Bergeijk op de eerste plaats van de aanbeveling te zetten. De heer Verhoeven, 54 jaar, getrouwd en vader van twee volwassen kinderen, is sinds 24 april 2002 burgemeester van de Brabantse gemeente Bergeijk (18.000 inwoners). Daarvoor was hij zo'n zeven jaar burgemeester van Mook en Middelaar.

Nevenfuncties
De heer Verhoeven heeft over een lange periode verscheidene nevenfuncties gehad. Die opsomming, beperkt tot de functies die hij heeft bekleed in deze eeuw, luidt als volgt:
- voorzitter Algemeen bestuur bureau jeugdzorg Nijmegen/Tiel (2000);
- voorzitter Federatie Nederlandse EHBO en de Stichting EHBO-dienstverlening (2000-2004);
- voorzitter Stichting Dunamis, instelling voor jeugdhulpverlening te Nijmegen (2003-heden);
- voorzitter Regio VVV Brabant zuidoost (2003-2007);
- voorzitter Raad van commissarissen van Conquest (organisatie in de omgeving van de GGZ-Eindhoven) (2005-heden);
- lid dagelijks bestuur Samenwerking Regio Eindhoven met de portefeuille zorg, onderwijs, welzijn en financiën (2007);
- voorzitter Kempensamenwerking (gemeenschappelijke regeling 5 Kempengemeenten);
- voorzitter Platform Streekontwikkeling Boven-Dommel (samenwerkingsverband in het kader van de reconstructie van het platteland);
- vice-voorzitter bestuur gemeenschappelijke regeling ontwikkeling Kempisch Bedrijvenpark voor vier Kempengemeenten. De heer Verhoeven is aanvankelijk opgeleid in het personeel- en organisatiewerk, later - in 1999 - heeft hij de universitaire opleiding 'Beleidsvoering voor non-profit en overheidsorganisaties´ succesvol met een diploma afgerond, vandaar de titel MPM (Master of Public Sector Management) achter zijn naam.

De gemeenteraad van Leudal spreekt de wens uit dat de heer Verhoeven spoedig het ambt van burgemeester van de gemeente Leudal op zich kan nemen.