Zambia: Unicef-schoolmaterialen voor 60.000 kinderen 09 mei 2007, Lusaka - In Zambia heeft het van december tot februari hevig geregend. Delen van het land zijn daardoor overstroomd. Huizen, watervoorzieningen en scholen zijn beschadigd en bijna 300.000 mensen ondervinden de nadelige gevolgen van de wateroverlast. Om ervoor te zorgen dat de Zambiaanse kinderen onderwijs kunnen blijven volgen, heeft Unicef voor schoolmaterialen gezorgd.

Meer dan 60.000 kinderen in Zambia kunnen weer naar school dankzij onderwijsmaterialen van Unicef. Foto: Unicef/Zambia/2007/Shaw Meer dan 60.000 kinderen in Zambia kunnen weer naar school dankzij onderwijsmaterialen van Unicef. Foto: Unicef/Zambia/2007/Shaw

Het gaat om 640 school-in-a-box kits, met daarin onder meer genoeg pennen, potloden, boeken en schriften voor ruim 60.000 kinderen en duizend onderwijzers. De kits zijn overgedragen aan het Zambiaanse ministerie van Onderwijs, dat voor de distributie van de materialen zal zorgen. In zes provincies ligt het onderwijs op meer dan 320 scholen stil. In sommige districten is het aantal kinderen dat naar school gaat door de overstromingen met de helft afgenomen.

Lotta Sylwander, directeur van Unicef Zambia: "Al tijdens het begin van de overstromingen heeft het ministerie van Onderwijs Unicef om hulp gevraagd. Wij menen dat het voor kinderen van cruciaal belang is dat het onderwijs doorgaat. Dat is niet alleen belangrijk voor het verwerken van hun nare ervaringen die ze tijdens de overstromingen hebben opgedaan; ze houden dan ook het gevoel dat het leven gewoon doorgaat."