Gemeente Capelle a/d IJssel


verzoek om bouwvergunning

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat een verzoek om bouwvergunning is ontvangen van onderhoudsbedrijf Slingerland-den Hartog Beheer B.V. voor het uitbreiden van het pand aan de Elandstraat nr. 90. Deze uitbreiding zal gedeeltelijk zijn gelegen op Rotterdams grondgebied en gedeeltelijk op Capels grondgebied.

strijdigheid bestemmingsplan

Omdat het bouwplan, voor zover bedoelde uitbreiding op Capels grondgebied zal zijn gelegen, in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Capelle-West dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 1 mei 2007 besloten hieraan mee te werken. Het uitbreiden van het bedrijfspand is namelijk met dit bestemmingsplan in strijd, omdat de grond ter plaatse de bestemming Verkeersdoeleinden heeft. Op grond van deze bestemming mogen geen bouwwerken worden opgericht.

stukken ter inzage

In het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 liggen het ontwerp-vrijstellingsbesluit, de (bouw-)aanvraag én de door Kuiper Compagnons B.V. in opdracht van onderhoudsbedrijf Slingerland -opgestelde ontwerp ruimtelijke onderbouwing van 12 januari 2006 ter inzage. Van donderdag 10 mei 2007 tot en met woensdag 20 juni 2007 kunt u deze stukken inzien. Dit kan op werkdagen van 08.00 tot 19.00 uur.

U kunt hier het ontwerp-vrijstellingsbesluit én de ontwerp ruimtelijke onderbouwing rechtstreeks raadplegen

zienswijzen

U kunt van donderdag 10 mei 2007 tot en met woensdag 20 juni 2007 zienswijzen over het ontwerp-vrijstellingsbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Dit kan schriftelijk aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Voor het binnen die periode mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen dient u een afspraak te maken. Daarvoor moet u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, de heer M.C. Engelaar, van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, 010 2848713. De ontvangen ziens­ wijzen zullen bij de besluitvorming over het al dan niet verlenen van de vrijstelling door het college van burgemeester en wethouders worden betrokken.


Het college van burgemeester en wethouders.