Fietsdief

NIEUWEGEIN Een 15-jarige jongen uit Nieuwegein werd op dinsdag 8 mei aangehouden voor de diefstal van een fiets.

Rond 16.10 uur zag een getuige dat de jongen met een op slot staande fiets aan het slepen was. De getuige belde de politie. Agenten gingen ter plaatse en op aanwijzen van de getuige werd de fiets in het parkje aan de Rechthuisdrift in de struiken aangetroffen.

Door de informatie van een andere getuige kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld: een 15-jarige jongen uit Nieuwegein. Politiemensen gingen naar zijn ouderlijke woning, maar hij bleek niet thuis te zijn. Zijn vader belde hem en hij verscheen binnen vijf minuten. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij zijn verhoor bekende hij de fiets te hebben gestolen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en voor afhandeling middels een alternatieve straf is de zaak overgedragen aan Bureau HALT.

Man aangehouden voor mishandeling

VIANEN Op dinsdag 8 mei omstreeks 09.05 uur heeft de politie een 36-jarige man uit Vianen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 24-jarige vrouw eveneens uit Vianen.

De mishandeling gebeurde op vrijdag 27 april omstreeks 10.45 uur op de Vijfheerenlanden. De vrouw liep op het trottoir ter hoogte van de rotonde met een kinderwagen met daarin haar baby van drie maanden en naast haar liep haar dochter van vier jaar. De vrouw bemerkte dat een onbekende man dicht achter haar liep. De vrouw bleef even staan om een andere vrouw die haar uit tegengestelde richting met een kinderwagen tegemoet kwam te laten passeren. De man kwam nog dichter bij de vrouw staan en omdat de vrouw dat zeer intimiterend vond, maakte zij daarover tegen de man een opmerking en duwde zij hem licht met haar hand van haar af. Vrijwel onmiddellijk stompte de man de vrouw diverse keren op haar rug die hierdoor bijna omviel. De man liep hierna weg in de richting van de rotonde.

De mishandelde vrouw belde na het incident direct de politie die de aangifte ter plaatse opnam en hoorde de vrouw met de andere kinderwagen als getuige. Door onderzoek lukte het, mede op aangeven van informatie van de aangeefster, de identiteit van de man vast te stellen, waarna hij werd aangehouden. Bij verhoor bekende de man de vrouw geslagen te hebben maar had daarvoor geen motief. Een arts van het Regionaal Psychisch Centrum stelde een onderzoek in naar de geestestoestand van de man. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek gelastte de burgemeester de in bewaring stelling omdat herhaling van dit feit niet was uitgesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.