Vierhuizen: automobilist te snel

Een 34-jarige automobilist uit Dokkum heeft dinsdagmorgen zijn rijbewijs in moeten leveren. De Fries reed met een snelheid van 132 km/u over de N361 bij Vierhuizen. Op deze provinciale weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Ook drie andere automobilisten werden bekeurd voor snelheidsovertredingen. Zij maakten het echter niet zo bont als de man uit Dokkum. De politie maakt tegen alle bestuurders proces-verbaal op.

Leek/Kolham: gewonden bij kop-staartbotsingen

Leek - Bij een ongeval op de A7 bij Leek zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt. Een 57-jarige automobilist uit Zuidhorn merkte te laat op dat enkele autos voor hem remden. Hierdoor reed hij tegen een de auto van een 47-jarige vrouw uit Leek. Deze auto schoot vervolgens door tegen de auto van een 63-jarige man uit Joure. De vrouw uit Leek en een 61-jarige inzittende van de man uit Joure raakten licht gewond. Zij werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan rug- en nekklachten.

Kolham - Drie automobilisten zijn gisteren gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de A7 tussen Kolham en Groningen. Een 48-jarige automobiliste uit Sappemeer merkte te laat op dat vlak voor Groningen filevorming was. Daardoor reed ze tegen de voor haar stilstaande auto die vervolgens doorschoot tegen de auto daarvoor. Bij de aanrijding raakten de automobiliste uit Sappemeer en de bestuurders van de andere autos (25-jarige man uit Wildervank en 51-jarige vrouw uit Veendam) gewond. Zij zijn met rug- en nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. Na het ongeval werd de A7 in de richting van Groningen ongeveer een uur afgezet. De politie maakt een registratie van beide ongevallen.

Hoogezand: fietsster gewond na val

Een 71-jarige fietsster uit Hoogezand is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat zij op de kruising Nieuweweg Kalkwijk van haar fiets was gevallen. De vrouw viel nadat zij in botsing was gekomen met een 16-jarige fietser uit Sappemeer. Ze raakte gewond aan haar hoofd en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: fietsendief stalt fiets bij bureau

De politie heeft dinsdagmiddag een gestolen fiets aangetroffen. De fiets stond al enige tijd geparkeerd voor het politiebureau aan de Rademarkt. Bij controle bleek de fiets van diefstal afkomstig. De fiets is vorige maand vanuit de Soendastraat in Groningen weggenomen. Mogelijk heeft de dief berouw gekregen en de fiets bij het bureau gestald. De fiets zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Groningen: beveiligingsbeambte geslagen

De politie heeft dinsdagmiddag een 33-jarige Stadjer aangehouden. De man wordt ervan verdacht een beveiligingsbeamte van het gemeentehuis aan de Kreupelstraat in Groningen te hebben geslagen. De beveiliger had de man gevraagd het pand te verlaten, omdat hij zich vervelend ophield in het gemeentehuis. Hierop reageerde de man met een vuistslag in het gezicht. De beambte liep een bloedneus op. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.