Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Jongen aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een jongen op een scooter aangehouden omdat hij meerdere malen gepoogd had een motoragent te laten vallen.

Een motoragent zag omstreeks 16.30 uur een jongen op een scooter door de wijk Overvecht rijden. Op het moment dat de jongen de motoragent zag wilde hij wegrijden. De agent zette de achtervolging in. De 16-jarige bestuurder uit Utrecht probeerde meerdere malen de agent te laten vallen. Hiervoor gooide hij een kliko en een winkelwagentje voor de motor van de agent. Uiteindelijk kon de agent de jongen op de Hondurasdreef aanhouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De jongen gaf aan spijt te hebben van zijn daden.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Vredenburg heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 15.45 uur zagen agenten een vrouw rennen over het Vredenburg in de richting van de Willemstraat. Achter de vrouw liep personeel van een winkel aan de St. Jacobsstraat aan. De agenten hielden de vrouw staande. Het bleek dat zij in de winkel een diefstal had gepleegd. Het personeel had de diefstal gezien en renden achter haar aan. De agenten hielden de 45-jarige vrouw uit Utrecht aan en namen haar mee voor verhoor.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op een snorfiets over het Smakkelaarsveld rijden. De bestuurder negeerde het rode verkeerslicht en reed tot twee maal toe bijna tegen een paaltje aan. De agenten besloten de man te controleren. De 45-jarige bestuurder uit Utrecht moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 615 ug/l uit. Tevens bleek dat de Utrechter nog gesignaleerd stond omdat hij nog een boete had openstaan. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd de man naar huis gestuurd.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen op verschillende plaatsen een verkeerscontrole uitgevoerd.

De controle werd uitgevoerd op de Royaards van den Hamkade, de Moezeldreef en de Riobrancodreef. In totaal werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van de autogordel en het niet handsfree bellen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u waar maximaal 50 km/u gereden mag worden.

Aanrijding bestuurder rijdt door

UTRECHT Op de Kanaalstraat vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een personenauto en een fietser plaats. Hierbij reed de automobilist door.

Omstreeks 15.30 uur meldde een man zich aan het bureau omdat hij zojuist een aanrijding op de Kanaalstraat had gehad. Een automobilist stopte op de Kanaalstraat en liet een persoon uitstappen. Op het moment dat het portier openging had men niet goed gekeken of er iemand aan kwam. De fietser reed het portier aan en kwam ten val. In overleg met de bestuurder sprak de fietser af om iets verder op in de straat te kijken naar de schade en gegevens uit te wisselen.

Tot grote verbazing van de 21-jarige fietser reed de automobilist gewoon weg en liet de man achter. De politie is op zoek naar geuigen van deze aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld, tel.: 0900 88 44.