Gemeente Breda

Voorbereiding Tunnel Noordelijke Rondweg / Nieuwe Kadijk in volle gang

Breda op schema met uitbreiding Teteringen

Het college van burgemeester en wethouders van Breda vraagt de gemeenteraad EUR 1.400.000 te reserveren om verder te gaan met het werken aan het zuidelijke deel van de Oosterhoutseweg.

Eén miljoen wordt besteed aan `werk in voorbereiding', zoals bestektekeningen, boringen en aanbestedingsprocedure. Voor het maken van het definitief ontwerp van de tunnel heeft Breda EUR 400.000 nodig. Uit de voortgangsrapportage Teteringen blijkt verder dat het college volgens planning werkt aan de uitbreiding van Teteringen.

Als de raad het krediet toekent, gaat Breda verder met het opstellen van een programma van eisen waaraan het voorlopig ontwerp van de tunnel moet voldoen. Dan volgt het definitief ontwerp, dat naar verwachting in maart 2008 klaar is. Zowel het voorlopig ontwerp als het definitief ontwerp wordt voorgelegd aan bewoners en andere betrokken.

De daadwerkelijke aanleg van de tunnel stemt de Gemeente Breda af op de woningbouwprojecten in Teteringen. Zo worden de huizen in de wijk Woonakker opgeleverd als de tunnel klaar is en vindt ook afstemming plaats met overige woningbouwprojecten in Teteringen.

De tunnel maakt deel uit van een integraal plan voor duurzame verkeersafwikkeling op de Oosterhoutseweg-Zuid. De gemeente wil het verkeer zo goed mogelijk laten doorstromen. Daarom is ervoor gekozen om een ongelijkvloerse kruising aan te leggen. Naar verwachting is de tunnel omstreeks 2010 klaar. Coördinerend wethouder Teteringen, Janus Oomen: `We zijn bezig met een grote stap vooruit. Met deze tunnel wordt de verbinding tussen Teteringen en Breda beter, verkeersveiliger en milieuvriendelijker.'

Uitbreiding Teteringen op schema

De uitbreiding van Teteringen ligt op schema. Dat is de conclusie van de voortgangsrapportage Teteringen. Het is de bedoeling dat nog voor de zomer de ontwerpbestemmingsplannen van Bouverijen/Woonakker, Waterdonken/Waterakkers en Meulenspie/Valkenstraat ter inzage liggen, totaal voor ongeveer 2.000 woningen. Na de zomer volgen de bestemmingsplannen Kom Teteringen en Zuiderhout/golfbaan.

Ook blijkt dat het Informatiecentrum in Teteringen goed bezocht wordt.

Het college vraagt de commissie Bouwen en Wonen op 22 mei advies over het kredietvoorstel. Op 21 juni neemt de gemeenteraad een besluit. De voortgangsrapportage wordt op 22 mei ter kennisname aangeboden aan de commissie.